Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog,Gospodina Irineja, na Vaskršnji ponedeljak,29.aprila u 20.00 časova u Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, održaće se tradicionalni Vaskršnji koncert srpskih horova. 

                                                                                                                                        Među istaknutim horskim ansamblima,kojima je od strane organizatora – Hrama Svetog Save, upućen poziv za učešće na  ovom svečanom koncertu pravoslavne duhovne muzike,nastupiće i požarevački Gradski hor “Barili“ ,predvođen dirigentkinjom Katalin Tasić.

Hor Barili - Vaskršnji koncert u Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu 17787

Ovaj svojevrsni praznik pravoslavne duhovne muzike,koji se može pratiti u direktnom TV prenosu Drugog programa Radio televizije Srbije, posvećen je Vaskrsu i obeležavanju značajnog jubileja – 8 vekova od uspostavljanja autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve.

Ovo je još jedno u nizu visokih priznanja  horu “Barili“ za autentično i posvećeno negovanje srpske duhovne muzike,u rasponu od srednjeg veka do savremenih srpskih kompozitora.

Hor Barili - Vaskršnji koncert u Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu 17787

Na ovom značajnom koncertu hor “Barili“ će izvesti dela Kir Stefana Srbina iz XV veka,kao i kompozicije savremenih srpskih kompozitora Aleksandra Vujića i Dimitrija Golemovića.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments