Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević kaže da Srbija ima sve stabilniju epidemiološku situaciju i da nema žarišta. Ipak, napominje da se radi o značajnom broju osoba koji su rezervoari infekcije i da značajan broj ima asimptomatske oblike zaraze. Epidemilog Predrag Kon upozorava da nema mesta opuštanju i da se može očekivati da će dnevni bilansi zaraza ostati na sadašnjem nivou.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za medije da poslednjih nedelja imamo silazni trend ukupnog broja laboratorijskih potvrđenih slučajeva, ali da taj broj nije linearan.

„Ono što je evidentno, imamo sve manji broj slučajeva i sve stabilniju epidemiološku situaciju“, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

„Moramo da napomenemo da se i dalje i radi o značajnom broju osoba koji su rezervoari infekcije i da značajan broj ima asimptomatske oblike zaraze“, dodala je doktorka.

Zbog toga iznova apelujemo da se svi prodržavamo ovih mera koje su se pokazale kao izuzetno efikasne, naglasila je Kisić Tepavčevićeva.

„Početak je školske goine moramo još više da se porudimo da nastava drži nesmetano, da se đaci pridržavaju mera, da opominjemo jedni druge. Svi da treba da shvatimo da je to jedini način sa izborimo sa virusom“, ukazuje Kisić Tepavčevićeva.

Izvor: RTS

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments