I putevi i razvoj AERODROMA u Velikom Gradištu 1

I putevi i razvoj AERODROMA u Velikom Gradištu

“Za Vladu Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića nema malih i velikih puteva, manje ili više značajnih, svi putevi su važni jer nas spajaju i daju život. Drago mi je da sam danas u selu Zatonje, gde smo održali obećanje i rekonstruisali 22 kilometra regionalnog i lokalnog puta”, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, u selu Zatonje na Srebrnom jezeru.

I putevi i razvoj AERODROMA u Velikom Gradištu 2

Mihajlovićeva je danas, zajedno sa predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem, posetila selo Zatonje na Srebrnom jezeru, gde su je meštani srdačno dočekali i priredili kulturno-umetnički program.

 

Ona je okupljenim meštanima rekla da je sve što je obećano u junu prošle godine i ispunjeno, te da novi putevi donose nadu i život.

 

“Razvijena infrastruktura daje roditeljima nadu da im deca ostanu da žive u Srbiji, a deci daje nadu za bolji i kvalitetniji život. Nema nam razvoja ako nemamo puteve i ostalu infrastrukturu. Budite sigurni da ćete i ubuduće imati našu podršku”, rekla je ona.

 

Mihajlovićeva je posetila i Veliko Gradište i sa predsednikom opštine obišla rekonstruisane deonice regionalnog puta Ram-Topolovnik i lokalnog puta od Srebrnog jezera do sela Zatonje i tom prilikom rekla da će se u ovom kraju raditi i brza saobraćajnica Požarevac – Veliko Gradište, da je do sada uloženo šest milijardi dinara u rekonstrukciju pruga, ali i da će biti uložena oko dva miliona evra u aerodrom Veliko Gradište.

I putevi i razvoj AERODROMA u Velikom Gradištu 3

Mihajlovićeva je od direktora “Puteva Srbije” Zorana Drobnjaka tražila da se na rekonstruisanim deonicama postave sigurnosne, zaštitne ograde, zarad veće bezbednosti u saobraćaju.

 

Dragan Milić rekao je da su ova dva rekonstruisana puta od velikog značaja za Veliko Gradište, jer će doprineti daljem razvoju turizma i povezati istočnu Srbiju sa Banatom.

 

“Dugo sam u politici, nikada nismo imali ovakvu saradnju sa Vladom Srbije. Sve što dogovorimo zajedno, mi to i realizujemo. Putevi koje smo rekonstruisali primer su dobre prakse održanja obećanja. Oni su važni za dalji razvoj turizma, ali i poljoprivredu, s obzirom da nas povezuju s Banatom”, rekao je on.

 

Rekonstrukcija deonice od Rama do Topolovnika i deonice od Srebrnog jezera do sela Zatonje ukupno je koštala 215 miliona dinara.

avatar
300
  Prijavljujem se  
Obavesti me o