Pearl Jam, Green Day, Džastin Biber, Rage Against the Machine, The Foo Fighters, samo su neke od zvezda koje su otkazale ili pomerile svoje koncerte zbog pandemije korone. Čuveni Glastoberi festival isto kao i Burnigman neće biti održani ove godine. Kakva sudbina čeka regionalne festivale?

Exit će, za sada, biti održan po planu, prenosi Noizz.rs . Kako kažu iz Exit tima zdravlje i bezbednost posetilaca su im na prvom mestu, a definitivna odluka biće doneta u skladu sa merama koje propišu nadležne institucije u skladu sa razvojem zdravstvene situacije u narednom periodu.

– Razlog zašto se ne oglašavamo u vezi naših festivala je jednostavan. Od proglašenja pandemije u potpunosti smo zaustavili sve aktivnosti na promociji Exita i naših drugih festivala i umesto toga smo sve svoje resurse, u maksimalnom kapacitetu i u potpunosti, usmerili na društveno korisne akcije, od regionalne kampanje “Super Komša” koja poziva na volonterizam u lokalnim zajednicama do specijalnog EXIT TV programa koji je u proteklih mesec dana milionima ljudi širom sveta olakšao boravak u karantinu – kažu iz Exit tima.

Neki drugi regionalni festivali koji su popularni kod nas poput InMusic i Velevet, a koji se održavaju u susednoj Hrvatskoj su ipak odlučili da sve otkažu do leta 2021. godine.

Kakve planove imaju ostali festivali poput Love festa u Vrnjačkoj banji i Szigeta u Budimpešti možete pročitati ovde.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments