Na konferenciji za medije, Siniša Mihajlović je obelodanio šta se dešava sa njegovim zdravljem. Rekao je da su urađeni testove koji su pokazali izvesne anomalije, a potom dodao da je u pitanju leukemija.

Siniša Mihajlović nije skrivao suze
Siniša Mihajlović nije skrivao suze

Emotivan je bio Mihajlović na konferenciji, pa je rekao:

„Želeo sam prvo igračima da kažem. Italijanska štampa me je iznervirala. Imam leukemiju. Lagao sam ženu na dan ispitivanja da i rekao sam joj da imam groznicu. Kada su mi rekli dva dana sam plakao! Ne plačem jer se bojim, poštujem bolest, ali ću se boriti gledajući je u oči.”

Potom je dodao:

„Imam leukemiju, u agresivnoj i napadnoj formi. Potrebno je neko vreme da se izleči, ali sigurno ću pobediti u ovom izazovu.“

On je istakao da je potpuno spreman na borbu i da zna kako će pobediti bolest.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović

„Ne mogu da dočekam da odem u bolnicu i da počnem da se borim. Agresivna je bolest, ali može da se pobedi. Objasnio sam i mojim igračima, svima su bile suze u očima. Objasnio sam im da moramo da napadamo i da idemo po pobedu. Ako budemo samo sedeli i probali da se branimo, odmah ćemo biti nokautirani. Moram da koristim i moje taktike u ovoj borbi i nemam nikakvu dilemu da ću pobediti.”

On je istakao da je 28. februara radio testove, ali da su oni bili u redu. Ipak…

„Ja sam poslednja osoba za koju sam mislila da može da se razboli, još uvek sam dobro i da nisam uradio testove ne bih otkrio leukemiju. Niko od nas nije neuništiv, kada vam se to desi, to je udarac. Uradili smo i MRI jer sam osetio i lagani bol u kuku. Videli smo problem sa kostima, posmatrali smo ga i pronašli ono što smo pronašli.”

Suznih očiju, ali uz gromoglasan aplauz novinara, istakao je dalje:

„Dobio sam prethodnih dana 600-700 poruka i izvinjavam se što nisam mogao svima da odgovorim. Želeo sam da malo odvojim vremena za sebe, da izbacim svu negativnost, da bih mogao da se spremim da uzvratim bolesti i da počnem da se borim.“

On je želeo svima da se zahvali u klubu.

„Želim da se zahvalim svima u Bolonji, od predsednika do ekonoma, pokazali su mi da je ovo porodica, da me vole. To mi je veoma važno, jer sam rekao mojim igračima da ću dobiti ovu borbu, ali su mi potrebni ljudi koji me vole da budu oko mene. Plakao sam prethodnih dana, jer me ganula reakcija svih osoba koje su mi bliski, ali ne volim ljude koji će sada da plaču iz sažaljenja. Niko ne sme da me sažaljeva. Dobro sam. To što me je pogodilo je emocija. Ljubav“.

Stigao je Miha i da se našali u ovom teškom trenutku.

„Siguran sam da biste se svi vi ovde kladili da sam poslednja osoba koja može ovako da se razboli. Treniram, jak sam, snažan, imao sam preglede i testove 28. februara i sve je bilo u redu. Trenirao sam svakog dana do maja, svuda sam putovao, igrao fudbal, veslao, nisam osećao umor, nikakav bol. Sve je bilo normalno“.

Podsetio je Siniša i na njegovu porodičnu istoriju bolesti.

„Moj otac je umro od raka, pa sam se zbog toga redovno testirao. Da nisam to radio sada, ne bih godinu dana pokazao nikakve simptome. Niko od nas ne sme da pomisli da je neuništiv. Svi misle da se to njima neće desiti, ali kada se dogodi, to je užasan udarac.“

Kako je rekao srpski trener, sve je odjednom došlo, kao noćna mora.

„U momentu se ceo život promeni, sve se promeni. Kada spavaš i imaš noćne more, možeš da se probudiš, ali sada sam budan danima, ovo nije košmar nego realnost.“

Autor: Blic sport

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments