Ispred Infektivne klinike u Beogradu danima su velike gužve, a zamenica direktora Infektivne klinike Ivana Milošević apelovala je na građane koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom da se jave u kovid ambulante pri domovima zdravlja, gde se radi primarna trijaža.

„Strašno sam se potresla kad sam videla snimak ispred naše klinike, to ne treba niko da doživi od onih koji rade ovde. Apelujem na građane da pokažu strpljenje, a mi ćemo da radimo. Mi smo tercijarna ustanova, ovde se leče bolesni ljudi, mi ne možemo da radimo uslužno testiranje, mi ćemo takve ljude vraćati“, istakla je Miloševićeva.

Na Infektivnoj klinici u Beogradu  lekari svakog dana pregledaju oko 300 pacijenata, a na toj klinici hospitalizovano je 90 ljudi.

Povodom velikog broja ljudi koji čeka svaki dan ispred prijema, doktorka kaže da svako ko dođe mora da bude pregledan, da mu se uradi snimak pluća i biohemijske analize, što traje.

Napomenula je da u klinici ni u jednom momentu ne postoji prazan krevet, jer čim se jedan pacijent otpusti, drugi se primi.

„Mahom je u pitanju mlad svet, a ima ih i na intenzivnoj nezi. Apelujem na ljude da se pridržavaju svih mera“, naglasila je Miloševićeva.

Kovid ambulante su pri svakom domu zdravlja

Aleksandar Stefovski, državni sekretar Ministarstva zdravlja, rekao je da kovid ambulante postoje pri svakom domu zdravlja.

„Apelujem na građane da se, ako imaju simptome respiratornih infekcija, jave u ambulantu, tu će biti pregledani, biće urađena dijagnostika ako treba i u zavisnosti od stanja, uputiće se na dalji nivo“, rekao je Stefovski.

Od danas u Beogradu rade dve nove kovid ambulante i to tokom cele noći. Jedna je u Ulici Čarlija Čaplina na Paliluli, a druga u Ulici cara Dušana u Zemunu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments