Infrastrukturni radovi na teritoriji Gradske opštine Kostolac u punom su jeku, a radi se ravnomerno na razvoju putne infrastrukture u svim selima.

Protekle nedelje asfaltrane su tri ulice u Klenovniku i jedna u Petki. U Ostrovu su izvodeni radovi na asfaltiranju platoa, iza zgrade MZ Ostrovo, ukupne površine 450 m2.

Infrastrukturni radovi na teritoriji Gradske opštine Kostolac u punom su jeku 21626

Takođe u ovom naselju rade se i pripreme za asfaltiranje puta za teretni saobraćaj, u toku je prva faza (oko 550metara), a druga faza planirana je na jesen još dodatnih (550 metara).

S obzirom da se u ovoj mesnoj zajednici nalazi postrojenje Naftne industrije Srbije (NIS) za proizvodnju i veleprodaju prirodnog komprimovanog gasa na gasnom polju Ostrovo ovaj put će najviše koristiti nisovi kamioni, koji su do sada prolazili kroz centar sela.

U Mesnoj zajednici Ostrovo izvode se radovi na košenju trave na terenu FK „Dunav”.

Infrastrukturni radovi na teritoriji Gradske opštine Kostolac u punom su jeku 21626

Takođe sprovodi se akcija košenja neuređenih zelenih površina duž puta za plažu „Topoljar” i duž puta za naselje Ostrovo. Uklonjeno je rastinje i sakupljen je sav otpad. Ovo je samo početak, velikih akcija na uređenju zelenih površina, na teritoriji Gradske opštine Kostolac.

Infrastrukturni radovi na teritoriji Gradske opštine Kostolac u punom su jeku 21626

Iz MZ Ostrovo najavljuju i izgradnju sportskog centra za decu, koji će podrazumevati nabavku malih golova za fudbal, nabavku mrežica za stoni tenis i koševa, kako bi se omogućilo organizovanje turnira u basketu 3 na 3.

U Kostolcu je u pripremi asfaltiranje ulice Nikole Tesle. Radovi teku kontinuirano, uzdizane su šahte koje će, zatim biti nivelisane završnim slojem asfalta.

U 2019. godini Grad Požarevac je za rekonstrukciju i asfaltiranje ulica i nasipanje seoskih puteva izdvojio preko 52 miliona dinara, što će u velikoj meri doprineti poboljšanju putne i ukupne infrastrukture na teritoriji kostolačke opštine.

Autor i foto:GO Kostolac

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments