Na Površinskom kopu „Drmno“ početkom marta počela je izgradnja trafostanice „Rudnik 5“ 110/6 kV, koja treba da se završi u narednih šest meseci.

Izgradnjom objekta biće i formalno stavljena tačka na realizaciju investicionih aktivnosti koje se odnose na šesti rudarski sistem. – Trafo postrojenje, sa instalisanom snagom od 2×16 MVA, obezbediće pouzdano elektronapajanje šestog BTO sistema, linija za predodvodnjavanje, ali i drugih infrastrukturnih objekata – rekao je Aleksandar Zlatković, projekt menadžer paketa za realizaciju elektrosnabdevanja novog BTO sistema.

Projektom je, objašnjava Zlatković, predviđena i izgradnja tri kilometra dalekovoda radi povezivanja na regionalni prenosni elektroenergetski sistem 110 kV. Ukupna vrednost radova iznosi 5,7 miliona dolara i biće gotovo, planirano je, za šest meseci.

Nosilac posla je kineska kompanija „CMEK“ i biće gotovi, planirano je, za šest meseci. Savremenu opremu poslednje generacije isporučio je „Simens“ d.o.o Beograd, a radove izvodi „Energotehnika Južna Bačka“ Novi Sad.

Autor: EPS Energija/S. Srećković

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments