Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić već dugi niz godina drži konce u rukama kada je u pitanju ova lokalna samouprava, što dokazuju isključivo dela i stalni projekti na unapređenju života ljudi u ovoj braničevskoj opštini. Iako, kada se pomene Veliko Gradište turizam i sport izbijaju u prvi plan zbog velikih uspeha koji se postižu konstantno u ovim sferama, mnogo je posla i zahteva koje treba ispuniti kako bi jedna zajednica funkcionisala sve naprednije i bolje. Najvažnije je da se ispuni ono što je obećano, naročito kada je infrastruktura u pitanju.

Investicije u Velikom Gradištu - šta je urađeno, a šta su planovi? 36585
Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

“Što se tiče infrastrukturnih projekata čini mi se da možemo da damo ocenu da nikada, od rata do sada, nije bilo asfaltirano više ulica i puteva – preko 70 kilometara seoskih ulica i regionalnih, magistralnih i lokalnih puteva, i ja sam time zadovoljan. To smo rešili podrškom meštanima u pojedinim naseljima koji su iskazali potrebu za tim, posebno Doljašnica, Češljeva Bara, Ljubinje i Pečanica, a tako ćemo raditi i u ostalim selima.“, rekao je Milić. On je naveo i druge projekte u infrastrukturi kao što su vodovod i kanalizacija, razvijajući i turizam čime je opština od palanke postala poznata turistička destinacija u čitavom regionu.

Predsednik je podsetio na sadržaje izgrađene proteklih godina na Srebrnom jezeru – akva-park, hotele, restorane, teniske terene, kamp Miloša Teodosića, Veslački centar Srbije, dok je u pripremi otvaranje nove sportske hale koja bi trebalo da, uz pomoć našeg proslavljenog odbojkaša i selektora reprezentacije Bobe Kovača, postane odbojkaški centar.

Kao veliki uspeh istakao je vraćanje u pogon fabrike ulja “Dunavka“ gde je u proizvodnji zaposleno 80 ljudi, a indirektno je veoma značajna za poljoprivredne proizvođače ove opštine koji tu plasiraju svoje proizvode.

Kako je rekao, najznačajniji projekat je gasifikacija. Završen je stiški vodovod pa Sirakovo, Majilovac i Kurjače mogu da se priključe na zdravu pijaću vodu. Izgrađeno je vodoizvorište kojim je Velikom Gradištu, a uskoro i ostalim naseljima, obezbeđena pijaća voda za narednih sto godina. Ovo je, rekao je predsednik, rezultat dobre saradnje sa evropskim fondovima, a tim koji je radio projekte ostvario je preko 12 miliona evra prihoda za opštinu.

Radilo se i u školama, kupljeno je preko 25 pametnih tabli za učenike, a dečji vrtić ima 14 naselja kako bi i ti mališani imali isti status kao i deca u gradu.

Investicije u Velikom Gradištu - šta je urađeno, a šta su planovi? 36585

Predsednik je istakao da je u nekim segmentima urađeno i nekoliko puta više od planiranog. Veoma važan je i odnos opštine sa Vladom Republike Srbije koji je u protekle četiri godine bio najbolji do sad. U poseti opštini dva puta je bio predsednik države Vučić, u nekoliko navrata potpredsednica Vlade Mihajlović sa čitavim kabinetom, potpredsednik Ljajić, ministar kulutre, ministar prosvete, ministar omladine i sporta i ministar lokalne samouprave kao i veliki broj predstavnika Vlade, bez čije pomoći, sa skromnim budžetom, opština ne bi uspela da realizuje planirane aktivnosti.

Kako u opštini planiraju, sledi nastavak asfaltiranja ulica, završetak gasifikacije, vodovoda i kanalizacije, uređenje glavne ulice, izgradnja brze saobraćajnice bitne ne samo za ovaj kraj već i čitavu Istočnu Srbiju, naročito za razvoj turizma, i izgradnja aerodroma na Srebrnom jezeru. Predstoji još niz aktivnosti, uz svakodnevne poslove, kao što su uređenje seoskih puteva, asfaltiranje ulica, radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži do svakog sela u opštini.

“Želimo da radimo za decu Velikog Gradišta, da osete to i da sutradan uživaju u svom gradu. Nemamo rezervnu varijantu, imamo zemlju Srbiju, imamo grad koji svi volimo.“, poruka je čelnog čoveka opštine Veliko Gradište, Dragana Milića.

1 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments