U Zaovačkoj šumi kod Malog Crnića, u subotu,  28 septembra, održaće se po 11. put “IPA druženje – Zaova 2019”, u kojem će se policajci takmičiti u kuvanju gulaša i pecanju ribe na plovak.

“IPA druženje – Zaova 2019” - Zadnje subote u septembru održaće se policijska “Gulašijada” 23288

Dragan Petković

Domaćini ove sportsko-kulinarne manifestacije biće IPA_Regija za braničevski okrug na čijem se čelu nalazi oficir Policijske uprave „Požarevac“, Dragan Petković.

Presednik ove sindikalne regije Petković kaže da su se do sada prjavilo desetak ekipa, ali očekuje, posebno ako bude dobro vreme, da će dogurati do 20 ekipa, što bi bio rekord.

– Gosti u Zaovačkoj šumi biće naše kolege iz Republike Srpske, pa se može reći da će I  ovo takmičenje ponovo imati međunarodni karakter. Pored njih biće ekipe iz Vojvodine I čitave Srbije, kao ekipe iz čitavog Braničevskog okruga koju pokriva naša regija- poručuje Petković.

i dodaje da  očekuje do do početka takmičenja, za kada se najavljuje lepo vreme, takmičiti veći broj ekipa od do sada prijavljenih, jer je prijavljivanje moguće i na sam dan takmičenja.

Ove godine učestvovaće i dve „civilne“ ekipe.  Jedna će biti ekipa najstarijeg požarevačkog kafića”Stil”, koji su učestvovali i 2017. Godine, kao i ekipa požarevačkih novinara.

Požarevačke novinare kao kapiten ekipe  pedvodiće poznati novinar sa RTS-a, Novica Savić, dok će glavni kuvar biti snimatelj sa Sat televizije, Predrag Jovanović-Cune, koji se dokazao kao vrstan kuvar, kuvajući svojim kolegama više puta izvrstan gulaš.

Ekipu kafea “Stil” prevodiće kao I pre dve godine poznati požarevački ribolovac na šarane I ostalih vrsta riba Goran Petrović. On naglašava de će ove godine ekipa kafea “Stil” bolje proći na takmičenju nego pre dve godine kada sun na “zaovskoj gulišijadi” učestvovali po prvi put.

-Pre dve godine bili smo šesti, mada ni taj plasman nije bio loš, obzirom na naše prvo učestvovanje.

Ove godine bićemo mnogo bolje plasirani. Nadam se na jedno od prva tri mesta. Optimista sam jer sam ušao u “igru” samog takmičenja, pa sam spremio specijalni dodatak, koji će oduševiti takmičarski žiri.

Naravno, sve iz pomoć mojih pomoćnika I saradnika iz ekipe-optimističan je kapiten ekipe kafea “Stil”, Goran Petrović.

Pobedničke ekipe u obe takmičarske kategorije dobiće prigodne nagrade, a posle njihovog uručenja druženje policajaca nastaviće se uz muziku i neizostavno prase na ražnju, dok če ekipe novinara i kafea „Stil“  svoje druženje nastaviti u samom kafiću gde su se i dogovorili o uučešću na gulišijadi u Zaovi.

Autor:Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments