Mnoge članove Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu na sednici održanoj u ponedeljak uveče, kojoj su prisustvovali dvojica koordinatora iz Izvršnog odbora zaduženih da prate rad odbora u Braničevskom okrugu, iznenadio je potez njihovog potpredsednika, Ivana Jovića.

Naime, on je predsedniku požarevačkih naprednjaka Banetu Spasoviću podneo neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Gradskog odbora, kao i ostavku na mesto člana Gradskog veća u lokalnoj samoupravi, o kojoj će se razmatrati na narednoj sednici Skupštine grada Požarevca. Jović je prisutnima kratko rekao da ostavke podnosi iz ličnih razloga, u dogovoru sa koordinatorima, bez šireg obrazloženja.

O pravim razlozima nismo uspeli da saznamo, jer niko od stranačkih funkcionera požarevačkih naprednjaka nije bio voljan da govori na tu temu, niti je iko iz gradske uprave hteo da javno govori zašto je njihov član Gradskog veća odlučio da napusti to Veće.

Nezvnično smo saznali da se Jović dogovorio sa koordinatorima da napusti stranačke i gradske funkcije, jer planiraju da obavlja druge zadatke i poslove, koji su u sukobu interesa sa dosadašnjim Jovićevim funkcijama. Jedan naprednjak nam je rekao da se on na taj korak odlučio zbog toga što je nezadovoljan poslednjim kadrovskm rešenjima, kako u stranci, tako i u lokalnoj samoupravi, kao i da je iritiran nedavnim neprincipijalnim pomirenjima u stranci, među donedavno zavađenim naprednjacima.

Inače, gradski odbor požarevačkih naprednjaka je u kratkom vremenskom periodu ostao bez dvojice svojih potpredsednika. Prvo je Ivan Savić iz Kostolca ostao bez potpredsedničkog mesta, pošto je zbog nediscipline isključen iz SNS-a, a sada je i Ivan Jović podneo ostavku.

Autor: Danas

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments