Posle ispadanja iz Super lige Požarevac se obreo u nižem rangu i ove jeseni rezultati bivšeg člana elite su polovični

Predsednik požarevačkog kluba Milenko Gostojić optimistički gleda na trenutnu situaciju.

– Svakako da je i ova liga jaka. Tu pre svega mislim na klubove koji imaju veliku tradiciju poput Zrenjanina, Vrbasa, Lazarevca, Bačke Palanke… Međutim, smatramo da sa svim tim klubovima možemo da igramo normalno, a i da se borimo za vrh. Malo smo zaostali, ali i pored toga nastojaćemo da se borimo za eventualni povratak u Superligu. Sad smo se opredelili za podmlađivanje ekipe i gledaćemo da se  maksimalno uključe mladi deca iz Požarevca. Oformili smo i drugu ekipu koja će igrati u Drugoj srpskoj ligi – kaže Gostojić.

Kako se izboriti sa dugovima?

– Normalno da finansijska sredstva diktiraju koliko se može skočiti. Naše ambicije su uvek bile sportske, tako da smo se opredelili da vratimo sve dugove, raščistili smo skoro sve novčane obaveze, ali moguće da pristignu još neki računi. Očekujem da ćemo sve to uspešno rešiti i  stabilizovati finansijsku situaciju, što će nam dati za pravo da jurišamo ka prvom mestu.

Igrački kadar je dosta stariji i skup, šta se na tom planu radi?

– Nama je pored finansijske stabilnosti imperativ da podmladimo ekipu i to sa momcima iz naše druge ekipe i iz požarevačkog kraja. Budžet nam je znatno manji i tu imamo problema. Prosek isplata igračima za plate, izgubljenu energiju i stipendije iznosi oko 20.000 dinara što je i za Srpsku ligu minimalna cifra – kaže Gostojić.

Ivan Lapčević trener

U superligaškoj sezoni pod rukovodstvom mladog trenera, Miroslava Uroševića iz Smedereva Požarevac je ispao iz lige, pa je ovaj stručnjak odmah smenjen. Za takmičenje u Super B ligi prošle jeseni angažovan je takođe mladi i perspektivni trener, Igor Šulović, ali je i on posle završetka prvog dela smenjen. Sada je ekipu za nastavak prvenstva preuzeo Ivan Lapčević(42), bivši reprezentativac, koji je radio sa podmlatkom Partizana i beogradskog Železničara. 

Autor: Žurnal