Na poslednjem zasedanju Skupštine Grada Požarevca, na mesto člana Gradskog veća zaduženog za mesne zajednice imenovan je Ivan Pantić. U razgovoru za Poportal, Pantić ističe da mu je namera da nastavi sa radom koji su imali njegovi prethodnici, kao i da je cilj vlasti u Požarevcu ravnomerni razvoj svih mesnih zajednica na teritoriji grada, kako urbanih, tako i ruralnih, a kao što je, kako Pantić kaže, gradonačelnik Saša Pavlović napomenuo u svom ekspozeu.

Svestan da se rezultati najpre ogledaju kroz podizanje kompletne infrastrukture, Ivan Pantić je ovaj put posebnu pažnju posvetio tim ulaganjima u seoske mesne zajednice za koje je izdvojena ozbiljna suma od blizu 150 miliona dinara ove godine.

U gradskoj opštini Kostolac predviđeni su radovi na ojačavanju kolovozne konstrukcije – asfaltiranju ulice Đura Jakšić u Kostolcu u vrednosti od 15 577 198,5o dinara, kao i drugog dela ulice Nikola Tesla u dužini od 400 metara. Očekuje se i parterno uređenje sportskog igrališta u Partizanskoj ulici. Rehabilitacija i sanacija trotoara i biciklističkih staza u ulici Veljka Dugoševića (leva strana) u dužini od 410m je takođe jedna od aktivnosti u Kostolcu, kao i radovi na rehabilitaciji, zameni i ojačavanju dotrajale podloge popločavanjem trotoara u ulici 7. jula (od Doma penzionera prema crkvi).

Kada je u pitanju mesna zajednica Petka, ove godine je u planu posao izvođenja radova na ojačavanju kolovozne konstrukcije, odnosno asfaltiranju dela ulice Maršala Tita. U Ostrovu isti radovi su predviđeni u drugom delu ulice Lole Ribara. Zatim, u mesnoj zajednici Klenovnik izdvojena su sredstva za istu vrstu radova, kao i u ulici Đure Jakšića (prva faza) u naselju Lučica. Asfaltiraće se i deo ulice Vladimira Zdravkovića  i ulica Dositeja Obradovića u Poljani. U Prugovu vršiće se asfaltiranje ulice Vuka Karadžića, dok će u Dubravici ti radovi biti obavljeni u Beogradskoj ulici. U ovoj mesnoj zajednici biće parterno uređen park pored crkve.

U Bratincu asfaltiraće se deo ulice Miloša Obilića, a u Kasidolu radovi na ojačavanju kolovozne konstrukcije biće obavljeni u ulici Narodnih heroja (Vuka Karadžića). U Trnjanu, asfaltiraće se Sinđelićeva ulica. U Nabrđu isti radovi predviđeni su u ulici Veljka Dugoševića. U Batovcu biće asfaltirana Kosovska ulica. Takođe, vršiće se radovi na adaptaciji i sanaciji prostorija mesne zajednice Batovac, kao i parterno uređenje zelenih površina oko spomenika.

U naselju Brežane biće asfaltirana Skelska ulica , ali i presvlačenje terena malih sportova .

U Živici asfaltiraće se ulica Veljka Dugoševića, a ovaj posao biće obavljen i u delu ulice Vožda Karađorđa u Dragovcu. Asfaltiran će biti i prvi deo ulice Veljka Dugoševića u Ćirikovcu.

Investiciono održavanje biće obavljeno u mesnoj zajednici Bubušinac na Domu kulture u vidu popravke krova sa delimičnom zamenom fasadne stolarije.

Pet miliona dinara izdvojeno je za izgradnju terena malih sportova u mesnoj zajednici Maljurevac. U naselju Poljana biće adaptirane prostorije mesne zajednice.

Investiciona održavanja u vidu zamene fasadne stolarije na svim objektima Doma kulture i dve prostorije mesne zajednice biće obavljena u naselju Drmno. U Beranju će biti asfaltirana ulica Draže Markovića.