Neposredno pred svečanost u kabinetu predsednika opštine Petrovac na Mlavi, predsednik Duško Nedinić je ugostio Davora Štefaneka predsednika Sportskog saveza Srbije i Gorana Marinkovića generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije.

Predsednik Duško Nedinić je upoznao goste sa situacijom u sportu u opštini Petrovac na Mlavi, kao i sa svim postignutim rezultatima do sada i sa planovima za budućnost.

Izabrani najbolji sportisti, sportski radnici, sportski klubovi i mlade sportske nade u 2018. godini na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi 15196
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Najviši predstavnici Sportskog saveza Srbije predložili su konstruktivne predloge kako još više unaprediti sport u našoj opštini i dali reč da će se direktno potruditi i založiti, koliko su u mogućnosti da pruže svu pomoć koja je neophodna. Opštinu Petrovac na Mlavi i do sada krasi izuzetna saradnja sa Sportskim savezom Srbije kao krovnom sportskom institucijom u Republici Srbiji.

Svečanosti su prisustvovali i učinili čast da sa najboljim sportistima opštine Petrovac podele radost:

 1. Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije,
 2. Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije,
 3. Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije,
 4. Goran Marinković generalni sekretar Sportskog saveza Srbije,
 5. Ivana Jovanović predsednica Sportskih igara mladih Srbije,
 6. Dejan Cvetković član Veća opšt. Palilula zaduženog za sport,
 7. Dragana Kontić predsednica Skupštine košarkaškog saveza Beograda
 8. Goran Čegar koordinator za ulične trke u Atletskom savezu Srbije
 9. Dušan Đurić – Generalni sekretar Košarkaškog Saveza Centralne Srbije, člana upravnog odbora Košarkaškog Saveza Srbije
 10. Nikola Glišović – Komesar za takmičenje mlađih kategorija Košarkaškog Saveza Centralne Srbije
 11. Zoran Kontić načelnik Službe vodiča Planinarskog saveza Srbije
 12. Slobodan Žarković član Komisije za alpinizam PSS

Takođe, svečanosti je prisustvovalo i rukovodstvo lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine, gospodinom Duškom Nedinićem, kao i predstavnici javnih preduzeća i ustanova i predstavnici medija.

Izabrani najbolji sportisti, sportski radnici, sportski klubovi i mlade sportske nade u 2018. godini na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi 15196
Predsednik opštine Petrovac na Mlavi,Duško Nedinić

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, gospodin Duško Nedinić obratio se prisutnima:

„Poštovani gosti, uvaženi sportisti i sportski radnici,

hvala vam što ste i ove godine tu da pružite podršku najboljima. Svim dobitnicima nagrada, čestitam na ostvarenim rezultatima i uspesima.

Nagrade koje danas dodeljujemo, predstavljaju ne samo nagrade za vaš lični uspeh koji ste ostvarili u toku prethodne godine, već i zahvalnost što na pravi način predstavljate našu opštinu, što promovišete zdrav način života i prave vrednosti.

Vi sa sobom nosite i odgovornost jer postajete novi uzori mlađim generacijama.

Opština i Sportski savez, kao pokrovitelji sporta, zajedno sa trenerima i klubovima, nastavnicima i profesorima su tu da učine da sport bude dostupan svima kao i da poboljšaju uslove za rad, treninge i takmičenja sportista, rekreativaca i dece. Naročito je važna promocija sporta kod dece, kako bi se pravilno i zdravo razvijala.

Još jednom, sve čestitke nagrađenima, a svim sportistima želim mnogo sreće i uspeha u budućim takmičenjima.“

Nakon obraćanja predsednika prisutni gosti su odgledali film o Sportskom savezu opštine Petrovac na Mlavi u 2018. godini.

Posebne plakete predao je predsednik Sportskog saveza g-din Dejan Marković:

– Eko Step Pellet DOO Petrovac
– Lovačko udruženje Trest Petrovac

Plakete za popularizaciju i afirmaciju sporta su dodeljene medijskim kućama koje su ispratile sve sportske događaje u Opštini:

RTV Mlava medija i
 RTV Braničevo

Klubovima koji su dugogodišnji akteri sportskih aktivnosti u našoj opštini, čija je aktivnost značajno doprinela promociji i razvoju sporta u našoj sredini, a povodom njihovih jubileja, priznanja je uručio Dejan Milošević generalni sekretar Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi:

FK „Bata Bulić“ – Bistrica za 80 godina postojanja
FK Radnik – Pankovo za 70 godina postojanja
Izabrani najbolji sportisti, sportski radnici, sportski klubovi i mlade sportske nade u 2018. godini na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi 15196
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

U kategoriji školski sport, priznanja je uručio Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije a dobitnici su:

Dijana Drpa, OŠ „Bata Bulić“ Petrovac, učenica I razreda SŠ Mladost, sa školskom ekipom osvojila je II mesto na Republičkom takmičenju osnovnih škola u rukometu. Iako junior već je postala član seniorske ekipe ŽRK Sloga.

Uroš Miladinović OŠ „Bata Bulić“ Petrovac, kao svestrani sportista osvojio je II mesto na Okružnom takmičenju u malom fudbalu i rukometu, I mesto na Petrovačkom turniru u tenisu. Aktivno trenira košarku i fudbal.

Krsman Marković u istom timu sa svojim prethodnikom osvojio je II mesta na Okružnim takmičenjima u rukometu i malom fudbalu. Trenira odbojku u OK Sloga 2015.Milica

Dragomirović SŠ „Mladost“ Petrovac, odlična učenica IV razreda SŠ Mladost sa školskom ekipom je osvajač II mesta na Republičkom takmičenju u rukometu, I mesto na KROS-u RTS i I mesto na školskom turniru u odbojci.

Čubrilo Čupić SŠ „Mladost“ Petrovac, sa školskom ekipom učestvovao je na Okružnom takmičenju u odbojci, košarci i rukometu. Na sva tri takmičenja osvojeno je II mesto. Aktivno se bavi fudbalom.

U konkurencijama najbolja sportistkinja pionir, sportistkinja junior, i najbolji sportista pionir i sportista junior. Dragana Kontić predsednica Skupštine Košarkaškog saveza Beograda je najboljima uručila nagrade:

Vanja Marković, sportistkinja pionir, Košarkaški klub Sloga, učenica I razreda srednje škole igra u regionalnoj pionirskoj ligi, osvajač je III mesta na požarevačkom turniru 3 na 3 i Sportskim igrama mladih i osvajač II mesta na kampu KS Srbije 5 na 5.

Jovan Savić sportista pionir, KK „Sloga“ Petrovac, sa svojim klubom osvajač je I mesta u ligi mlađih pionira regiona Centralne Srbije i bio najbolji igrač i strelac u svom godištu na međunarodnom kampu KASTA. Pozvan je na program kontiunarog praćenja i razvoja igrača KSS.

Anđela Vasiljević, sportistkinja junior, Rvački klub Zmajevi je dvostruka prvakinja Srbije u rvanju za žene (olimpijska disciplina), četvoroplasirana na Balkanskom prvenstu u Sarajevu i najuspešnija je rvačica Srbije na istom prvenstvu.

Uroš Rajić, sportista junior, Rvački klub „Zmajevi“ je prvak Srbije u rvanju u juniorskoj konkurenciji u grčko rimskom stilu. Učesnik je Balkanskog prvenstva za juniore u Sarajevu i osvajač je bronzane medalje za našu zemlju. Osvajanjem prvih mesta na Prvenstvu Srbije u slobodnom i grčko-rimskom stilu u kategoriji do 15 godina, i drugog mesta za uzrast do 17 godina, Uroš je izborio poziv za učešće na Balkanijadi u Sarajevu gde sa reprezentacijom starijih pionira Srbije osvaja srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji.

G-din Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi uručio je priznanja u kategorijama najbolji pedagog fizičke kulture, najbolji sudija:

Igor Šošić najbolji pedagog fizičke kulture, profesor sporta i fizičkog vaspitanja u SŠ Mladost sa ekipama koje je selektirao i pripremao osvojio je II mesta na okružnim takmičenjima u rukometu i košarci. Uz svoje redovne obaveze u školi našao je vremena da se angažuje i kao trener u TK Petrovac .

Stević Veljko najbolji sudija, suđenjem u fudbalu se bavi od 2013. godine i za kratko vreme dostigao je rang sudije druge kategorije, tako da je sada sudija u Posavsko šumadijskoj zonskoj ligi. Uz ovu osnovnu delatnost sudi i sve utakmice mlađih kategorija Fudbalskog saveza Zapadne Srbije.

G-din Dejan Živanović zamenik predsednika Skupštine opštine Petrovac na Mlavi uručio je priznanja u kategorijama najbolji trener i, najbolji sportski radnik:

Petar Janković najbolji trener, bavi se trenerski poslom u rvačkom klubu Zmajevi čiji su takmičari osvajači Prvenstva Srbije u više uzrasnih kategorija i medalja na Balkanijadi za juniore u Sarajevu. Bio je član stručnog štaba rvačke reprezentacije Srbije na Balkanijadi. Istovremeno nalazi vreme da trenira pionirsku selekciju Rukometnog kluba Sloga i bude igrač seniorske ekipe istog Kluba koji se takmiči u Prvoj rukometnoj ligi Srbije i trenutno zauzima prvo mesto na tabeli. Radi kao nastavnik sporta i fizičkog vaspitanja u osnovnim školama u Burovcu, Stamnici i Šetonju.

Borko Milošević najbolji sportski radnik, profesor matematike u OŠ „Bata Bulić“, i član ŠK Sloga, kroz školsku sekciju okupio je oko 100 mladih šahista. Posebne zasluge ima za uvođenje šaha u opštinska školska takmičenja na kojima učestvuje oko 150 takmičara. Pobednici ovih takmičenja ostvarivali su zapažene rezultate na Okružnim i Republičkim takmičenjima.

Zoran Kontić načelnika službe vodiča Planinarskog saveza Srbije je uručila:

Plaketu za izuzetne rezultate u planinarskom sportu i alpinizmu – Grbinović Novici, članu Planinarskog društva Gornjak koji je u svojoj karijeri osvojio 22 planinska vrha preko 2000 metara. Najveći uspeh mu je uspon na Mon Blan, najviši vrh Evrope (4810 metara). Akcija je trajala od 30. juna do 6. jula i svih 13 članova ekspedicije su uspeli da savladaju uspon.

Dejan Živanović zamenik predsednika Skupštine opštine Petrovac na Mlavi dodelio je:

Specijalno priznanje za postignute rezultate u sportskom obaranja ruku – Radiši Milojkoviću, član je kluba Vukovi osvojio je Svetski kup u Zagrebu levom i treće mesto desnom rukom. Na taj način postaje svetski šampion u sportskom obaranju ruku. U nastavku takmičenja na Svetskom kupu u Mađarskoj osvaja četvrto mesto.

Povelju MLAVA-TREF preferans klubu za postignute izuzetne rezultate – Prvaci Srbije 2018. godine

Specijalno priznanje za postignute rezultate u kik boksu – Vuku Glasnoviću, član Sportskog kluba Kalifornija, takmičar u kik boksu, osvojio je II mesto na Internacionalnom takmičenju u Beogradu, III mesta na Prvenstvu Srbije, Evropskom kupu „Srbija open“, Otvorenom prvenstvu Beograda, Balkans Best figters, dok je na Svetskom prvenstvu osvojio IV mesto.

Sportskim prijateljima plaketu za izuzetan doprinos sportu dodelio je Dejan Marković predsednik Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi:

Olimpijski komitet Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez grada Zrenjanina
Sportske igre mladih
Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport
Stonoteniska organizacija Petrovac

Goran Marinković generalni sekretar Sportskog saveza Srbije uručio je priznanje Rvačkom klubu Zmajevi, za najbolju mušku sportsku ekipu, i , Ženskom rukometnom klubu Sloga za najbolju žensku sportsku ekipu.

Rvački klub „Zmajevi“ iz Petrovca na Mlavi 2018. godine je imao svoju najuspešniju godinu od osnivanja 2015. godine. Na takmičenjima za Kup Republike Srbije u 2018. godini osvojena su dva treća, dva druga mesta i jedna zlatna medalja. Na Prvenstvu centralne Srbije, koje je održano 21.04.2018. godine osvojili su 16 medalja, od čega četiri zlatne, i tako osvojili svoj prvi ekipni pehar. Takmičeći se na prvenstvima Srbije u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su izuzetne uspehe za našu malu sredinu, osvajajući medalje u konkurenciji takmičara koji potiču iz klubova koji imaju višedecenijsku pa i viševekovnu tradiciju.

U rvanju grčko – rimskim stilom među kadetima Uroš Rajić je osvojio bronzanu medalju, kod pionir, a Boris Strainović srebro, a Miljan Rajić bronzu. Bili su uspešni i u ženskom rvanju, gde je Anđela Vasiljević postala prvak Republike Srbije kod starijih pionirki, a Nevena Stojanović osvojila srebro i u konkurenciji mlađih i u konkurenciji starijih pionirki. Kod rvanja slobodnim stilom, na Prvenstvu Republike Srbije koje je održano u maju u Senti, Miljan Rajić, Jovan Stojanović, Dimitrije Marčetić i Mladen Nikolić osvojili su bronzana odličja, a Andrija Jovanović srebrno. Poseban uspeh je ostvario Uroš Rajić na prvenstvu države za juniore održanom u Valjevu, gde je kao najmlađi takmičar, ostvario četiri efektne pobede i poneo titulu juniorskog državnog prvaka.

Seniorska ekipa je nastupala u Drugoj rvačkoj ligi Republike Srbije, gde je predvođena trenerom Petrom Jankovićem, zauzela treće mesto sa istim brojem bodova kao i beogradska Crvena Zvezda. Ono što ih posebno čini ponosnim jeste učešće njihovih takmičara na Prvenstvu Balkana u sastavu rvačke reprezentacije naše zemlje. Sam poziv u reprezentativnu selekciju je izuzetna čast i veliki uspeh. Prvenstvo je održano u Sarajevu u septembru mesecu. Miljan Rajić je zauzeo peto mesto, Anđela Vasiljević je bila najuspešnija takmičarka naše reprezentacije i zauzela četvrto mesto, dok je Uroš Rajić napravio istorijski uspeh osvajanjem bronzane medalje za našu zemlju.

ŽRK Sloga je osnovana 1957. godine. Za vreme svog postojanja klub je ostvario dosta uspeha. Izdvajaju se rezultati u nekoliko poslednjih godina. U sezoni 2014/2015 klub je kroz baraž izborio plasman u Super ligu Srbije i na taj način postao prvi klub sa ovih prostora koji se takmičio u najelitnijem rangu. Trenutno se takmiči u Super B rukometnoj ligi Srbije. Inače klub ima i mlađe kategorije u kojima trenira oko 80 rukometašica i sa uspehom se takmiči u ligama različitih uzrasnih kategorija. Tri devojčice ovog kluba selektirane su u nacionalne reprezentacije mlađih kategorija Srbije.

Najbolja sportistkinja senior za ovu godinu je Jelena Končar rukometašica ŽRK Sloga. Nagradu je uručio Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i podpredsednik Sportskog saveza Srbije. Jelena je rođena 1994. Godine. Rukometom se bavi već 15 godina. Od sedmog razreda osnovne škole je stalni član seniorske ekipe ŽRK Sloga. Kao prvotimka, jedna je od najzaslužnijih igračica ekipe koja je od druge lige centar, izborila status superligaša.Igra na poziciji levog krila, postiže prosečno 6 golova po utakmici i jedna je od najzaslužnijih za uspehe Kluba u poslednjih 5-6 godina.

Najbolji sportista u seniorskoj konkurenciji za 2018. godinu je Borko Đorđević rukometaš RK Sloga. Nagradu uručuje Duško Nedinić predsednik opštine Petrovac na Mlavi. Borko je istaknuti srpski rukometaš koji je nastupao za najpoznatije srpske i evropske Klubove: Bor, Crvenu zvezdu, Partizan, Grashopers, Dankerk, Metalurg, Vardar, Madeiru, Ankaru. Kao član mlade reprezentacije Srbije osvojio je evropsko zlato. Trenutno je pomoćni trener u ŽRK Sloga i trener devojčica u istom Klubu. Najbolji je igrač RK Sloga koja je prvoplasirana ekipa u jesenjem delu prvenstva u I rukometnoj ligi centar.

U kategoriji sportske nade, priznanja je uručio Dejan Milošević generalni sekretar Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi:

Nemanja Ilić – FK „Sloga 33“ Petrovac
Aleksa Pajović – FK „Sloga 33“ Petrovac
Gavrilo Šurlan – FK „Sloga 33“
Luka Ristić – FK „Sloga 33“
Jovan Antić – FK „Sloga 33“

Svi dobitnici su članovi Škole fudbala FK „Sloga 33“ u kojoj treniraju 4 godine, vrlo su talentovani igrači o čemu svedoče pobede na mnogobrojnim turnirima. Sa svojom ekipom trenutno se takmiče u Ligi petlića i ligi Fudbala 7.

Sofija Životić – ŽRK „Sloga“ Petrovac
Dejana Janošević – ŽRK „Sloga“ Petrovac
Teodora Stekulac – ŽRK „Sloga“ Petrovac
Dunja Stanojević – ŽRK „Sloga“ Petrovac
Anđela Minić – ŽRK „Sloga“ Petrovac
Anastasija Jocić – ŽRK „Sloga“

Milan Jelić generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije je dodelio priznanja:

Sofija Rakić – Petrovački Sportski klub
Ilija Stojićević – Petrovački SK
Sava Jankucić – Petrovački SK

Talentovani igrači badmintona, koji tek započinju sa takmičenjima.

Dejan Cvetković član veća Opštine Palilula zadužen za sport dodelio je priznanja:

Andreja Ilić,
Nenad Bogosavljević,
Miloš Janošević
Jovana Bošković
Sergej Jović
Polaznici Škole rukometa RK Sloga vredno treniraju i započeli su svoja takmičenja učešćem na revijama mini rukometa:

Goran Horvat
Filip Đorđević
Đorđe Nikolić
Vasilije Vujčić
Marko Ilić

Dušan Đurić generalni sekretar Košarkaškog saveza centralne Srbije i član UO KSS dodelio je priznanja talentovanim mladim košarkašima:

Mihajlu Lazareviću,
Tadiji Paniću,
Aleksi Stefanoviću,
Magdaleni Milojković,
Anđeli Ilić.

Za sporske atletske nade proglašeni su članovi AK „Dragutin Tomašević“

Anđelka Štrbac
Stevan Vladić
Marko Stepanović

U školi šaha ŠK „Sloga“ istakli su se kao perspektivni šahisti:

Petar Matejić,
Kristina Punčec,
Dušan Štrbac,
Iskra Belić

Mladi kik bokseri SK Kalifornija počeli su da osvajaju medalje na pionirskim prvenstvima i turnirima, a to su:
Ana Antić
Mihailo Antić
Milica Stanisavljević,
Jovana Nikolić
Petar Jovanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments