Pobednik šestog karavan-takmičenja u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, održanog u Požarevcu, proglašena je ekipa „Pastirice“.

Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija.

Kao nagrada, njima je pripao pobednički pehar i glavna nagrada – šporet na čvrsto gorivo „Smederevac“.

„Izađi mi na teglu“ - Pastirice opet najbolje 22955
Foto:V.V

Tročlani ženski tim, koji je trijumfovao i prošle godine, prvo mesto izborio je u veoma jakoj konkurenciji 16 takmičarskih ekipa iz Braničevskog okruga.

„Izađi mi na teglu“ - Pastirice opet najbolje 22955
Foto:V.V

Na drugom mestu našao se tim „Dar-mar“, ekipa Hit radija iz Požarevca i restorana Vila Jelena 012, a na trećem ekipa Udruženje žena „Sestra Jelica“.

Proglašen je i pobednik u kategoriji „najlepše uređen štand“ i ta titula ove godine pripala je ekipi Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“.

„Izađi mi na teglu“ - Pastirice opet najbolje 22955
Foto:V.V

Kulinarske ekipe takmičile su se u gradskom parku, u kojem su priređene i izložbe domaće radinosti i pića i zabavni program. Učesnici su sa sobom doneli šerpe i varjače, a sponzori manifestacije obezbedili su sve ostalo.

Najveći balkanski gastronomski karavan „Izađi mi na teglu“, koji je krenuo 19. avgusta iz Brusa, prošlogodišnjeg pobednika, posetiće 33 grada Srbije, koji će se boriti za nagradni fond od ukupno dva miliona dinara.

Najbolji kuvari ajvara iz ovih gradova takmičiće se u velikom finalu, zakazanom za 12. oktobar, u Beogradu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments