Beograd: Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine Saveza penzionera Srbije.

U novom sazivu za izbor organa saveza za period od 2019-2023. godine, za člana izvršnog odbora izabran je Milorad Jovanović iz Požarevca, koji je i predsednik udruženja penzionera iz Požarevca.

Na dnevnom redu sednice pored izbora članova izvršnog odbora, napravljen je osvrt na 2018 godinu kao i plan rada za tekuću godinu.

Izborna skupština penzionera Srbije - Milorad Jovanović izabran za člana Izvršnog odbora Saveza penzionera Srbije 17552

Na sednici izborne skupštine Saveza Penzionera Srbije, Milorad Jovanović predsednik Udruženja penzionera Srbije i predsednik Okružnog odbora penzionera Braničevskog okruga, izabran je za člana Izvršnog odbora Saveza penzionera Srbije i biće zadužen za Braničevski i Podunavski okrug. Inače ova organizacija penzionera je naveća u Srbiji. Jovanović je izabran na mandat od četiri godine, prema njegovim rečima glavni zadatak će biti obilazak svih organizacija na lokalu u ova dva pomenuta okruga i aktivacija svih organizacijau cilju što boljeg položaja penzionera.

Savez penzionera Srbije sa tradicijom većom od 70 godina deluje i radi kao dobrovoljno, nevladino, socijalno-humanitarno, nestranačko i nedobitno udruženje penzionera koje ima preko 600.000 registrovanih članova organizovanih u Savez penzionera Vojvodine, Gradske organizacije penzionera grada Beograda i Niša i 169 udruženja penzionera opština na direktnoj vezi.

Sa ovakvom organizacionom strukturom na celoj teritoriji Republike Srbije i gore navedenim brojem registrovanih članova na osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju ima utvrđenu reprezetativnost udruženja penzionera na nivou R. Srbije.

Savez penzionera Srbije deluje na načelima zajedništva interesa i jedinstva u uređivanju međusobnih prava i obaveza članica.

Svoje programske ciljeve ostvaruje u oblasti zaštite prava i interesa penzionera, unapređenja i poboljšanja materijalnog, socijalnog i opšte-društvenog položaja penzionera članica Saveza

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments