Ministar privrede Goran Knežević sastao se u utorak, 22. januara, sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom, sa kojim je razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji, sa posebnim osvrtom na projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede, Knežević je poručio da prijateljstvo dve zemlje ima dugu tradiciju, a Kina je najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu.
On je podsetio da se ove godine navršava tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za Železaru Smederevo, između Vlade Srbije i kompanije Hestil Srbija (Hesteel Serbia Iron & Steel).

– Ovom investicijom, i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo između Srbije i Kine uzdignuto je na viši nivo – poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, izgradnja industrijskog parka u Smederevu predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo.
Predsednik kineske Hbis grupe Ju Jong je poručio da ta kompanija podržava projekat izgradnje ovog parka.

– Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Kinesko-Srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takođe unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu – rekao je on.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments