Izložba Maše Ivković, Filipa Boškovića i Dimitrija Popovića „Paleta u terci“ od 18. maja 2019. g. u Maloj galeriji Narodnog muzeja grada Požarevca, od 20 časova, u okviru Noći muzeja.

Ova tri autora povezana su svojim kretanjima izmedju likovnog i muzičkog stvaralaštva i prisnim delovanjem unutar muzičke grupe Sombelena. Dirigujući unutrašnjim svetovima, oni bez kompromisa kombinuju boje i oblike koji izranjaju iz kovitlaca imaginacije, i centriraju međuprostore umetnosti za svakog posmatrača ponaosob.

Filip Bošković rođen je 1992. godine u Beogradu. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. Ostvario je niz grupnih izložbi i jednu samostalnu pod nazivom „Otkrivam Cvet dok postaje reč“ u galeriji „Polet“ u Beogradu. Jedan je od autora scenografije za dečju predstavu „Magična Lira“ Mateje Popovića, i jedan od kreativnih saradnika “Čiča Mičino”-g pozorišta za decu iz Beograda. Gitarista je i vokal autorske muzičke grupe „Sombelena“ iz Beograda. Idejni je tvorac digitalnih grafika „MetaRagz“ kojima se predstavlja na ovoj izložbi. Stalni je član ULIS-a “M.P. Barili” iz Požarevca od 2018. godine.

Maša Ivković rođena je 1990. godine u Beogradu. Apsolvent je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Učestvovala je na više grupnih izložbi, kao i na multimedijalnoj koloniji u Tršiću. Vokal je autorske muzičke grupe „Sombelena“ iz Beograda. Stalna je članica ULIS-a “M.P. Barili” iz Požarevca od 2018. godine.

Dimitrije Popović rođen je 1993. godine u Požarevcu. Student je treće godine Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dobrice Bisenića. Ostvario je niz grupnih izložbi. Jedan je od idejnih autora scenografije za dečju predstavu „Magična Lira“ Mateje Popovića, i jedan od kreativnih saradnika “Čiča Mičino”-g pozorišta za decu iz Beograda. Gitarista je autorske muzičke grupe „Sombelena“ iz Beograda. Stalni je član ULIS-a “M.P. Barili” iz Požarevca od 2018. godine.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments