Izložba Maše Ivković, Filipa Boškovića i Dimitrija Popovića “Paleta u terci” održaće se od 8. avgusta 2019. godine u holu Doma kulture u Kostolcu, sa početkom od 19 časova.

Ova tri autora povezana su svojim kretanjima između likovnog i muzičkog stvaralaštva i prisnim delovanjem unutar muzičke grupe Sombelena. Dirigujući unutrašnjim svetovima, oni bez kompromisa kombinuju boje i oblike koji izranjaju iz kovitlaca imaginacije, i centriraju međuprostore umetnosti za svakog posmatrača ponaosob.

Autori izložbe su se ovom postavkom prvo predstavili u Narodnom muzeju Požarevca u okviru Noći muzeja ove godine.

Filip Bošković rođen je 1992. godine u Beogradu. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. Ostvario je niz grupnih izložbi i jednu samostalnu pod nazivom “Otkrivam Cvet dok postaje reč” u galeriji “Polet” u Beogradu.

Jedan je od autora scenografija za dečju predstavu “Magična Lira” Mateje Popovića, i jedan od kreativnih saradnika “Čiča Mičino”-g pozorišta za decu iz Beograda. Gitarista je i vokal autorske muzičke grupe “Sombelena” iz Beograda. Idejni je tvorac digitalnih grafika “MetaRagz” kojima se predstavlja na ovoj izložbi. Stalni je član ULIS-a “M.P. Barili” iz Požarevca od 2018. godine.

Maša Ivković rođena je 1990. godine u Beogradu. Apsolvent je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Učestvovala je na više grupnih izložbi, kao i na multimedijalnoj koloniji u Tršiću. Vokal je autorske muzičke grupe “Sombelena” iz Beograda. Stalna je članica ULIS-a “M.P. Barili” iz Požarevca od 2018. godine.

Dimitrije Popović rođen je 1993. godine u Požarevcu. Student je treće godine Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dobrice Bisenića. Ostvario je niz grupnih izložbi. Jedan je od idejnih autora sceonografije za dečju predstavu “Magična Lira” Mateje Popovića, i jedan od kreativnih saradnika “Čiča Mičino”-g pozorišta za decu iz Beograda. Gitarista je autorske muzičke grupe “Sombelena” iz Beograda. Stalni je član ULIS-a “M.P. Barili” iz Požarevca od 2018. godine.

Na otvaranju izložbe nastupiće autori izložbe u okviru benda Sombelena u akustičnoj varijanti.