U utorak, 5. novembra 2019. godine, u 19 časova svečano je otvorena samostalna izložba slika beogradske umetnice Katarine Mijatović.

U lepo popunjenom prostoru petrovačke galerije „Krug“, pored članova Udruženja likovnih umetnika Petrovac, mogli su se videti i predstavnici drugih udruženja, obrazovnih i drugih ustanova, kao i predstavnici javnih preduzeća opštine Petrovac na Mlavi.

Na samom početku prisutnima se u svojstvu domaćina obratio sekretar ULUP-a, diplomirani slikar Dragan Milosavljević koji je sve pozdravio, da bi reč potom preuzeo profesor Danilo Radojković, takođe član ULUP-a, koji je napravio osvrt na estetsko, simboličko, pojavno i duhovno na slikama i u umetnosti Katarine Mijatović.

Za muzički deo svečanog otvaranja bio je zadužen Saša Dušanović, koji je, prigodno, odsvirao pesmu Krug, sada već legendarne grupe Ekatarina Velika, sasvim slučajno na dvadesetpetu godišnjicu od smrti frontmena grupe, Milana Mladenovića.

Izložba slika „Priroda u nama“ Katarine Mijatović 25992

Tako je ovo veče u galeriji „Krug“ dobilo na višeznačnosti umetničkog i duhovnog. Izložba slika Katarine Mijatović „Priroda u nama“ može da se poseti svakog radnog dana i subotom tokom novembra 2019.

Autor i foto Opština Petrovac na Mlavi

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments