Izložbe naše sugradjanke.

Do 19. aprila, izložba je postavljena u Kulturnom centru Pančevo, a  od 19. aprila u Kulturnom centru Zrenjanin.

PETAK, 19. APRIL

IZLOŽBA  TINE LEPOSAVIĆ

“MOJ SVET”

  • Izložba je otvorena od 19. aprila do 9. maja 2019.

U petak, 19. aprila u 19 časova izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba likovne umetnice Tine Leposavić pod nazivom: “Moj svet”. Izložba objedinjuje autorkin rad u pozorištu i oblasti slikarstva sa kojima se bavi već duži niz godina. Postavka obuhvata i predstavlja igru dvodimenzionalnih slika i trodimenzionalnih lutaka.

Kako autorka navodi putem slikarstva priča jednu intimnu, ličnu priču i prikazuje njen doživljaj sveta, ljudi, emocija i okruženja u kom stvara. Na slikama ima mnogo likova, svi oni su “puno toga u jednom” a  svaki predstavlja neku osobinu, emociju ili osobu u određenom prostoru koji je predstavljen kao pozorišna scena. Centralna figura, figura iz prvog plana je žena, prvenstveno zato što se autorka bavi sopstvenim emocijama…likova ima mnogo i oni se nalaze u jednom nadrealnom svetu pozornice u univerzalnom vremenu…Sama izložbena postavka sa slikama, lutkama, crtežima, kostimiranim učesnicima i zajedno sa publikom, zapravo kreira još jednu sliku autorkinog zamišljenog teatra…

Tina Leposavić rođena je u Požarevcu 1978. godine. Završila je Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu – odsek kostimografije. Tokom studija radila je kao asistent kostimografa na nekoliko predstava, radila je u alternativnim pozorištima, sa renomiranim lutkarima, sarađivala sa studentima režije FDU u Beogradu radeći kostime za njihove ispitne i diplomske predstave…Osim kostimografije, Tina se bavi slikarstvom i ilustracijom – dizajnom korica knjiga. Trenutno radi kao kostimograf u Centru za kulturu u Požarevcu. Članica je i saradnica više likovnih udruženja i nevladinih organizacija. Učesnica je više slikarskih kolonija u zemlji i inostranstvu.  

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments