Najveća premija u istoriji Državne lutrije Srbije vredna 6.050.000 evra. Srećni dobitnik „sedmice“ je na svom tiketu uplatio 10 kombinacija vrednih 800 dinara.

Sedmica na „Lotu“ vredna 6.050.000 evra, najveća u istoriji Državne lutrije Srbije, izvučena je sinoć u Subotici. Dobitnu kombinaciju koju su činili brojevi 1, 3, 7, 10, 19, 20 i 30 srećni Subotičanin uplatio je u trafici u malom tržnom centru u Ulici Kosta Trifkovića u blizini Majšanskog puta. Srećni dobitnik „sedmice“ je na svom tiketu uplatio 10 kombinacija vrednih 800 dinara. „Sedmicu“ je pogodio u četvrtoj kombinaciji.

Cela Subotica jeu sredu veče brujala o dobitniku šest miliona evra. Uplatno mesto je sinoć bilo zatvoreno, ali radnici u okolnim objektima kažu da u toj trafici pazari veliki broj ljudi i da je većina tu godinama.

– Kada sam videla da je premija otišla u Suboticu prošla me je jeza kao da sam ja dobila. Znamo se svi i volela bih da je nagrada otišla nekome kome je novac zaista potreban – rekla nam je jedna Subotičanka.

„Loto“ „sedmica“ u Subotici je izvučena i pre nešto više od četiri godine, ali je tada dobitak bio dosta manji. Žitelji najvećeg grada na severu Bačke česti su dobitnici i drugih nagrada.

– Nekad to bude Subotica, nekad okolna sela, ali često vidimo da nagrade dolaze u naš kraj. Ko god da je dobio nagradu brzo će se saznati, a što bismo mi u šali rekli, znaćemo ko je čim zakupi separe u nekom od popularnih klubova – kratko će Marko M.

Inače, sedam pogođenih brojeva na listiću poslednji put je imao „loto“ igrač iz Rakovice u Beogradu, početkom 2018. godine, koji je inkasirao 300.000 evra.

Pre sinoćnjeg izvlačenja, rekord u visini novčanog iznosa postavio je 2010. tiket iz Kanjiže, koji je dobitniku doneo čak 4,8 miliona evra. Izrazito veliku sumu novca (4,4 miliona evra), krajem 2017. godine, osvojio je i listić uplaćen u Odžacima, dok je u martu 2005. godine, srećnik iz Stare Pazove izbrojao skoro četiri miliona evra.

Statistički gledano, najviše tiketa sa dobitnim kombinacijama za „loto“ sedmicu uplaćeno je u Beogradu, a među beogradskim opštinama najviše ih je bilo u Novom Beogradu.

Tiket uplaćen u trafici u malom tržnom centru u Ulici Koste Trifkovića

Autor: Novosti