Skupština opštine Veliko Gradište donela je Odluku o utvrđivanju 2. avgusta za Dan opštine Veliko Gradište, kao i Odluku o ustanovljenju i dodeli Opštinske nagrade i drugih javnih priznanja.

Opštinska nagrada dodeljuje se kao najviše društveno priznanje ustanovama, preduzećima, mesnim zajednicama, organima, organizacijama, udruženjima građana i pojednicima, iz zemlje i inostranstva, koji su postigli i postižu izuzetne rezultate i dostignuća u svim oblastima rada i stvaralaštva, od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište (privreda, poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo, nauka, kultura, sport, humanitarna delatnost, poseban doprinos afirmaciji opštine i naseljenog mesta i druge oblasti javnog života) kao i najboljim učenicima i studentima sa teritorije opštine Veliko Gradište.

Opštinska nagrada dodeljuje se svake godine, na svečanoj sednici Skupštine opštine, a povodom Dana opštine.

Pravo predlaganja kandidata za Opštinsku nagradu imaju odbornici Skupštine opštine Veliko Gradište, članovi Opštinskog veća, organi, organizacije, mesne zajednice, udruženja građana, preduzeća, ustanove i svojim potpisima najmanje 10 građana.

OVIM PUTEM VAS POZIVAMO DA DOSTAVITE PREDLOGE KANDIDATA ZA DODELU OPŠTINSKE NAGRADE.

PREDLOG SE DOSTAVLjA U PISANOJ FORMI, SADRŽI SVE POTREBNE PODATKE O KANDIDATU, MORA BITI OBRAZLOŽEN I OBAVEZNO MORA SADRŽATI NAZNAKU OBLASTI ZA KOJU SE PREDLAŽE.

PREDLOZI SE DOSTAVLjAJU KOMISIJI ZA DODELU OPŠTINSKIH NAGRADA I PRIZNANjA OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE, NAJKASNIJE DO 05.06.2019. GODINE DO 14.00 ČASOVA.

PREDLOGE SLATI U ZATVORENOJ KOVERTI SA NAZNAKOM – PREDLOG ZA OPŠTINSKU NAGRADU- na adresu SKUPŠTINA OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE, Žitni trg broj 1, 12220 Veliko Gradište.