Volonteri iz Srbije, Meksika, Turske, Rusije i Španije, njih ukupno 11, u požarevačkoj OŠ „Kralj Aleksandar Prvi“ su uređivali i oplemenjivali prostor.

U okviru Međunarodnog volonterskog kampa koji organizuje Omladina JAZAS, u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, učesnici su sami platili prevoz do Požarevca, a smeštaj im je obezbeđen u školskim prostorijama.

 Volonterski kamp organizujemo po drugi put, a sada smo uspostavili saradnju sa direktorom škole Goranom Segerom – kaže koordinator Omladine JAZAS Zoran Jović, i naglašava da je poseban akcenat na pripremi enterijera za obeležavanje osam decenija postojanja pomenute osmoletke.

Posle šestočasovnog rada, volonteri su se družili sa mladim Požarevljanima i organizovali internacionalne večeri tokom kojih su predstavljali kulturu svog podneblja, a posetili su i Avantura park u ergeli „Ljubičevo“, spomen-park Čačalicu, etno-selo na Tulbi, arheološki park Viminacijum…

MISIJA

Prošle godine su mladi volonteri iz Srbije, Meksika, Nemačke, Japana, Holandije, Turske, Češke i Italije u Požarevcu tokom septembra uredili dvorišta dečjih vrtića.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments