Kod 91 osobe u poslednja 24 časa otkriven je koronavirus, a testirano je 3.269 ljudi. Jedna osoba je preminula, što je povećalo broj umrlih od posledica virusa na 261, a ukupan procenat smrtnosti iznosi 2,03 odsto.

Od početka epidemije testirane su 339.822 osobe, od kojih je 12.894 zaraženo.

Na sajtu covid19.rs navodi se i da su u Srbiji trenutno 686 aktivna slučaja, dok se na respiratorima nalazi 19 pacijenata.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, do danas je potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 125 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja.

Prisustvo kovida-19 potvrđeno je u 16 ustanove socijalne zaštite  i domova za smeštaj odraslih i starih. Domovima „Doživeti stotu“, „Stara pruga“ i „Radost“, Ministarstvo je zabranilo rad, dodaje se u saopštenju.

Do sada je od koronavirusa izlečeno 518 korisnika ustanova socijalne zaštite i 192 zaposlenih u tim ustanovama.

U Srbiji se poslednjih dana broj novootkrivenih slučaja kovid 19 kreće oko devedeset dnevno. Tako je juče na testiranih 4.211 ljudi, koronavirus potvrđen kod 94 osobe.

Imunolog iz Dečje klinike u Tiršovoj i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je juče da je sasvim jasno da epidemija još nije završena, kao i da se nije otela kontroli, ali da postoji potencijal da dođe do pogoršanja.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments