Gradske pijace u Požarevcu nekada su bile glavne adrese za kupovinu svežeg voća, povrća ili domaćih proizvoda. Pojavom hipermarketa i trgovinskih lanaca sa velikim brojem dobavljača, pijace su izgubile značaj koji su nekada imale, ali mnogi od nas i danas više cene kvalitet domaće proizvodnje, nad industrijskom. I dalje postoji “pijačni” dan, kada mnogi, makar iz navike, obilaze gradske pijace.

Dakle, značaj gradskih pijaca u Požarevcu je i dalje veliki. To shvataju i rukovodeći ljudi JKP “Komunalne službe” Požarevac koje je zaduženo za njihovo održavanje.

Tako će pojedine požarevačke pijace uskoro dobiti krov, dok će u nekim biti otklonjeni problemi koji ometaju prodavce u svakodnevnom obavljanju posla:

“Prošle godine je rađena rekonstrukcija pijace Stari Mlin u Šumadijskoj ulici. Prioritet je bilo asfaltiranje samog kruga pijace. Međutim, trenutno tu imamo problem jer se nakon atmosferskih padavina deo vode zadržava na samom platou i ometa, pre svega, zakupcima tezgi prodaju poljoprivrednih proizvoda. Krenulo se sa građevinskim radovima i očekujemo njihov završetak krajem marta.

Isti problem imamo i na pijaci “Pionirski trg”, tako da će posle završetka radova u Šumadijskoj ulici, isti početi na pijaci “Pionirski trg”.”, kaže Marko Marjanović, v.d. direktora JKP “Komunalne službe” Požarevac.

JKP “Komunalne službe” Požarevac: bolji uslovi za pijačare 51064
Radovi na pijaci „Stari mlin“ u Šumadijskoj ulici

Asfaltiranje očekuje i pijacu “Krug” kod Gradskog parka, ali i zamena krovne konstrukcije, koja je stara oko 15 godina, kao i zamena vodovodne i kanalizacione instalacije:

“Razgovaraćemo sa našim zakupcima tezgi da saznamo šta bi još trebalo da uradimo a da njima olakšamo prodaju njihovih proizvoda.”, kaže Marjanović.

JKP “Komunalne službe” Požarevac: bolji uslovi za pijačare 51064
Pijaca „Pionirski trg“

Jedna od većih investicija koja je u planu jeste pokrivanje pijace “Stari mlin” u Šumadijskoj ulici. Trenutno se radi na prikupljanju potrebne dokumentacije za početak radova i izradi projekta, ističu u JKP “Komunalne službe” Požarevac.