Prema najnovijim podacima kojima raspolaže Zavod za javno zdravlje u Požarevcu, u ovom gradu povećan je broj zaraženih od juče za 5 novoobolelih od COVIDa 19, od čega je jedan zdravstveni radnik i jedan radnik Opšte bolnice, tako da su do sada registrovane 32 osobe pozitivne na korona virus u ovom gradu.

Zaključno sa jučerašnjim danom uzeto je 1468 uzoraka na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga.

U ostalim mestima nema povećanja obolelih od Covida 19. U Žabarima su do danas zabeležena 2 slučaja, u Žagubici i Velikom Gradištu po jedan oboleli do sada, dok su u Petrovcu na Mlavi zaražene 3 osobe, od kojih je jedna zdravstveni radnik. U Malom Crniću, Kučevu i Golupcu nema zaraženih. Dakle, ukupno 39 zaraženih osoba do sada u Braničevskom okrugu.

U Podunavskom kraju 196 osoba je inficirano COVIDom 19 , od tog broja najviše ih je u Smederevu – 115 : u Domu za stara lica u tom gradu zaraženo je 70 korisnika, od kojih je 8 izlečeno, a inficirano je i 14 zaposlenih. Sledi Smederevska Palanka sa 59 inficiranih osoba od čega su 15 zdravstveni radnici. U Velikoj Plani zabeležena su do danas 22 slučaja zaraze COVIDom 19.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments