STANjE NA PUTEVIMA U REPUBLICI SRBIJI

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 17.12.2018.g. u 5:19 časova, sledeće:

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Niša, Novog Pazara, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

JP Putevi Srbije: Stanje na putevima u Republici Srbiji na dan 17.12.2018 12728

Napomena za Valjevo: Na državnom putu I B – 27, deonica Divci-Slovac postoji opasnost od obrušavanja kamena na put. Na deonici su postavljeni saobraćajni znaci za opasnost od odrona i ograničenje brzine 20 km na sat. Znaci su postavljeni na km 91+880 desno, i na km 92+280 levo.

Napomena za Novi Pazar: Deonica putnog pravca II A-202 (Raždaginja-Rakočki bunari) u dužini od L=10 km neprohodna.

Napomena za autoputeve: Na deonici autoputa od Niša do Ražnja magla, vidljivost smanjena na 150-200 metara.

Napomena za Zaječar: Mestimično stvaranje nanosa na prevojima. Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B – 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Napomena za Kruševac: Na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalzacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to, na državnom putu II A -207 deonica Jošanička Banja – Grčak, na državnom putu II A -208 deonica Vrnjci – Stanišinci – Grčak, na državnom putu II A -209 deonica Dobre Vode – Stanišinci.

Napomena za Kruševac C8: Na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalzacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A -211 na deonici Brzeće-Kopaonik. Takođe je postavljena i saobraćajna signalizacija I -11 klizav kolovoz , III -67 preporučena brzina 40km, klizav kolovoz usled pojave snega,poledice i leda) za deonice koje su podložne stvaranju leda i poledice i to na državnom putu II A -208 deonica Brus-Razbojna od km 51+580 do km 52+750 i od km 55+622 do km 56+405, na državnom putu II A -211 deonica Brus-Brzeće od km 41+465 do km 42+075 i od km 48+050 do km 49+046, na državnom putu II A -215 deonica Kruševac-Kaonik od km 9+620 do km 12+080.

JP Putevi Srbije: Stanje na putevima u Republici Srbiji na dan 17.12.2018 12728

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja:

II A-197 Preko Brdo – Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar
II A-198 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Odvraćenica – Preko Brdo
II A-202 Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin

POLEDICA

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

MAGLA

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi graničnim prelazima:
I B-33 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Majdanpek) – Negotin – dr. granica sa Bugarskom (granični prelaz Mokranje), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-35 granica RUM/SRB (brana HE Đerdap 1) – Vratarnica, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
I B-40 Vladičin Han – granica SRB/BUG (Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-193 državna granica sa BiH – Sjeverin – državna granica sa Bosnom i Hercegovinom, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-233 Sveta Petka – granica SRB/BJRM (Prohor Pčinjski), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-192 državna granica sa CG (granični prelaz Čemerno) – državna granica sa BiH (granični prelaz Vagan), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II B-403 Kaluđerske Bare – Mitrovac – Zaovine, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-168 veza sa državnim putem I B 35 – Dušanovac- državna granica sa Rumunijom (granični prelaz Kusjak), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-235 Trgovište – Kalovo, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm
II A-220 Minićevo – Novo Korito (granica SRB/BUG), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar – Duga Poljana – Rasno – Karajukića Bunari – Ugao – državna granica sa CG, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm
II A-201 Sjenica – Krajnoviće – Bare – Vrbnica – državna granica sa CG, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm
II A-201 Vrbnica – Granica SRB/CG (Vrbnica), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm
II A-205 Tutin – Godovo – državna granica sa CG (granični prelaz Vuča), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm.

JP Putevi Srbije: Stanje na putevima u Republici Srbiji na dan 17.12.2018 12728

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments