Obzirom na nastupajući period grejne sezone, JP „Toplifikacija“ Požarevac je, u saradnji sa TEKO Kostolac, preduzelo i sprovelo neophodne aktivnosti na pripremama toplifikacionog sistema i to, kako je javnosti saopštio direktor JP „Toplifikacija“ Požarevac Slaviša Stojković, sledećom dinamikom:

JP "Toplifikaciija" Požarevac: u toku su pripreme za početak grejne sezone 42202
Slaviša Stojković, direktor JP Toplifikacija Požarevac

Od četvrtka, 24. septembra nastavilo se sa započetim punjenjem primarne gradske mreže, obzirom da je već u potpunosti zapunjen vrelovod Požarevac-Kostolac.

Od subote 26. septembra nastavljena je dopuna sekundarnih instalacija u objektima kupaca koji su priključeni na toplopredajne stanice svakodnevno u periodu od 8 do 20h, osim za individualne toplopredajne stanice kod kojih dopuna sekundarnih instalacija nije u nadležnosti JP „Toplifikacija“ Požarevac.

Obavlja se završetak punjenja kompletnog sistema uključujući i primarne mreže za okolna seoska naselja kao što su Klenovnik, Petka i Ćirikovac, koji je planiran najkasnije do 8. oktobra.

U zavisnosti od vremenskih uslova, tople probe instalacija grejanja u Požarevcu i okolnim selima otpočeće najranije 9. oktobra i trajaće do 15. oktobra, kada zvanično počinje grejna sezona. Tople probe počinju sinhronizovanim aktivnostima koje sprovode nadležne službe JP „Toplifikacija“ Požarevac u saradnji sa TEKO B.

Uključivanje cirkulacionih pumpi u toplopredajnim stanicama u gradu obavljaju radnici službe održavanja JP „Toplifikacija“ Požarevac dok se istovremeno sa tim poslom uključuju i glavne cirkulacione pumpe u izmenjivačko- pumpnoj stanici u TEKO i pokreće se cirkulacija vode u vrelovodu i primarnoj mreži. Nakon toga započinje progrevanje vode u vrelovodu sa prirastom temperature od 5 stepeni po satu do postizanja maksimalno dogovorene temperature koja odgovara aktuelnim vremenskim uslovima.

U toku trajanja toplih proba otklanjaće se svi uočeni problemi u radu instalacija grejanja, vršiti učestala dopuna sekundarnih instalacija i otklanjanje vazduha iz njih kao i eventualno punjenje preostalih delova sekundarnih instalacija u zonama u kojima je u toku priključenje novih kupaca.

Počev od 15. oktobra pa nadalje, režim grejanja biće uspostavljen u skladu sa vremenskim uslovima uz vođenje temperatura u sistemu u skladu sa zahtevanim kliznim dijagramom. U slučaju povoljnijih vremenskih prilika, viših temperatura, grejanje će se obavljati sa dnevnim prekidima u radu.  

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments