Svoja prva prava plivačka znanja ove godine, na požarevačkom gradskom bazenu, steklo je oko 60 mališana uzrasta od 7 do 15 godina. Najmlađe dete koje je ove godine učilo da pliva ima samo 4 godine. Zadovoljni su svi: deca, roditelji, treneri i zaposleni u JU Sportski centar Požarevac. Škola plivanja završena je dodelom diploma.

JU Sportski centar Požarevac: završena još jedna uspešna škola plivanja 41037

„Ovim bismo ove godine zaokružili naše aktivnosti na gradskom bazenu koje su bile samo za sportove na vodi. Ovom prilikom zahvalila bih svim roditeljima i deci, instruktorima i svima ostalima koji su podržali ovu akciju. Jedan njen deo organizovao je Sportski savez grada Požarevca u saradnji sa udruženjem „Delfin“ koji su takođe sproveli svoj program obuke neplivača“, kaže direktorka JU Sportski centar Požarevac, Marija Trnavac.

Projekat „Grad bez neplivača“ , pored Sportskog saveza i Udruženja „Delfin“, bio je i ove godine pod pokroviteljstvom grada Požarevca, pa su tako svi svršeni učenici prvog razreda osnovne škole besplatno koristili usluge škole plivanja.

Posebno su školom plivanja bili zadovoljni roditelji,a među njima i Dragana Samardžić, čija je ćerka Marina, prvo dete sa posebnim potrebama koje je učestvovalo u školi plivanja, steklo slobodu u vodi:

JU Sportski centar Požarevac: završena još jedna uspešna škola plivanja 41037
Mala Marina sa instruktor kom Milicom Jeremić

„Zahvaljujem Sportskom centru i direktorki Mariji, a posebno instruktorki Milici Jeremić, koja je prilagodila svoj rad Marini i što se naročito potrudila da prati njene mogućnosti. Mislim da sve svoje snage treba uložiti u prilagođavanje detetovim mogućnostima.“

Na kraju, nadamo se da ćemo se sledećeg leta svi radovati i čekati objavu datuma početka rada požarevačkog bazena, možda do tada i lepšeg i boljeg.

 

 

2.8 4 votes
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments