Prema informacijama kojima trenutno raspolaže POPORTAL , jedan zaposleni u kostolačkom preduzeću PRIM pozitivan je na korona virus. Kada su u pitanju zaposleni u EPS-u, odnosno Termoelektranama i kopovima Kostolac, a prema rečima Ane Jovanović, direktorke Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, juče je u Termoelektrani B zabeležen jedan slučaj iz koga su proistekla još dva slučaja zaraze porodičnih kontakata.

Kako nezvanično saznajemo, u TEKO B je broj zaraženih veći, kao i da je kompletna elektroslužba TEKO A u karantinu. U TEKO B obavezno je nošenje maski i merenje telesne temperature prilikom dolaska na posao, dok to nije slučaj u TEKO A.

Na naše pitanje šta se tačno dešava u kostolačkom basenu, od dr Ane Jovanović, dobili smo sledeći odgovor:

„Svi zaposleni radnici, između ostalog i radnici TE-KO, sa pozitivnim laboratorijskim nalazom se upućuju po proceduri,a u odnosu na težinu kliničke slike u neku od COVID bolnica u Beograd. Što se tiče njihovih porodičnih kontakata oni koji su imali pozitivan nalaz stavljaju se u kućnu izolaciju. Svi kontakti pozitivni kontakti na radnom mestu kao i ceo kolektiv zbog specifičnosti uslova rada mogu da budu u 14-o dnevnoj izolaciji od dana poslednjeg kontakta sa pozitivnim licima. Ova izolacija, u stvari, podrazumeva zdravstveni nadzor sa svakodnevnim praćenjem zdravstvenog stanja, dakle merenje telesne temperature i registrovanje simptoma na disajnom sistemu.

Preporuka je za sve ustanove, odnosno sve firme da se u slučaju pojave simptoma radnici jave odmah COVID ambulanti nadležnog doma zdravlja radi dalje dijagnostike.“

 

 

3 4 votes
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments