U novogodišnjoj noći će u većini mesta biti suvo vreme, eventualno bi na jugu i jugoistoku zemlje moglo da dođe do kratkotrajne kiše ili provejavanja snega.

Kakvo nas vreme očekuje za praznike? 13208

To je izjavio meteorolog Nedeljko Todorović.

Relativno ozbiljno zahlađenje očekuje se od osmog, devetog i desetog januara.

„Generalno posmatrajući, tokom novogodišnjih praznika ne bi trebalo da bude nekih vremenskih neprilika“, rekao je on za Tanjug.

Naveo je da će poslednjih nekoliko dana decembra, prvog i drugog januara biti relativno toplo vreme za ovo doba godine, sa maksimalnom temperaturom od pet do 10 stepeni.

Od 29. decembra očekuje se naoblačenje pa bi 30. i 31. decembra mogla pasti kiša uglavnom slabog intenziteta, a u jutarnjim i noćnim satima ponegde bi u nižim delovima brdsko-planinskog dela zemlje moglo da dođe do kratkotrajne susnežice ili eventualno kratkotrajnog snega.

Prvog januara očekuje se delimično razvedravanje, rekao je Todorović i dodao da se kratkotrajno zahlađenje sa kišom i snegom očekuje između trećeg i petog januara.

Tada će pasti mala količina padavina tako da je mala verovatnoća da se napravi snežni pokrivač, pojasnio je i dodao da se relativno ozbiljno zahlađenje očekuje od osmog, devetog i desetog janaura.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments