Posle školske godine provedene uglavnom za kompjuterom, najbolje što svom detetu možete da priuštite kako bi ponovo ostvarilo dodir sa prirodom na pravi način, jeste da bude učesnik letnjih kampova koje u Požarevcu sprovodi agencija „Balkanik“. Jedan od tih kampova je u dečijem odmaralištu Mitrovac na Tari.

Dečje odmaralište Mitrovac je kompleks paviljona izgrađen u planinskom stilu. Centralni paviljon raspolaže sa oko 60 ležaja u dvo, tro i četvorokrevetnim sobama sa TVC. U šest dečjih paviljona ima oko  560 mesta u sobama sa 10 do 12 kreveta ( dva paviljona rasposlažu  sobama sa kupatilom, a u preostala četiri su sobe sa etažnim kupatilima ). Na svakom spratu su i zasebne sobe sa kupatilom za pratioce dece. Pored  dnevnog boravka u svakom paviljonu se nalaze i učionice za izvođenje nastave. Odmaralište raspolaže i travnatim fudbalskim terenom sa tribinama i pomoćnim fudbalskim terenom, kompleksom terena za male sportove (košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal), zatvorenim bazenom (dimenzije 12,5 h 16,20 m h 1,8 m), saunom, teretanom, salom za zabavu, restoranima, prodajnim punktovima.

Kamp u prirodi: Dečije odmaralište “MITROVAC” na Tari 51670
Mitrovac na Tari Foto: Wikipedia

Period izvođenja kampa u prirodi je u junu, julu i avgustu a cena po učeniku je 20.275 dinara za uzrast do 18 godina. U pitanju je 6 pansiona!

Na 7 plativih učenika odobravamo gratis za vaspitača!

 ARANŽMAN OBUHVATA:

  • šest punih pansiona na bazi usluživanja;
  • organizovan prevoz turističkim BUS-evima sa klimom i audio video opremom;
  • organizovanu zdravstvenu zaštitu dece (stalno prisustvo lekara u objektu);
  • naknada za pratioca grupe;
  • organizovan program animacije i rekreacije;*vodič u pratnji grupe;
  • troškove boravišne takse i osiguranja putnika;*troškove organizacije;

 PLAĆANJE:  aranžman se plaća u  mesečnim ratama do 30.08.2020.g.;

 NAPOMENA: 

–Odrasli preko broja gratisa plaćaju cenu prema zvaničnom cenovniku objekta.

–Info i rezervacije 012 531 810; 531 810 ; 014 22 33 34;  069 64 807

–Ponuda je rađena na min. 40 putnika u BUS-u.

 Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije “BALKANIK” i YUTA–e.

Kamp u prirodi: Dečije odmaralište “MITROVAC” na Tari 51670

MITROVAC NA TARI

Dečje odmaralište „Mitrovac na Tari“, smešteno je na istoimenoj visoravni planine Tara, na nadmorskoj visini od 1.082 m. Pripada opštini Bajina Bašta, od koje je udaljeno 34 km. Od Užica je udaljeno 75 km, a od Beograda 180 km. Ovaj predeo karakteriše umerena, stabilna, planinsko-kontinentalna klima, čist vazduh, veliki broj sunčanih sati i naročito „ruža vetrova“, te ga je zato grupa prirodnjaka iz SANU i izabrala kao lokaciju za dečje letovalište.

„Mitrovac na Tari“ čini kompleks od sedam paviljona, izgrađenih u planinskom stilu. U Centralnom paviljonu, koji je renoviran 2020. godine, može se smestiti oko 70 gostiju, sobe su višekrevetne, i svaka ima sopstveno kupatilo. Ostalih šest paviljona poseduje višekrevetne sobe, sa najviše dvanaest kreveta. U prva dva paviljona, nalaze se višekrevetne sobe sa kupatilom, a u preostala četiri, višekrevetne sobe sa etažnim kupatilom. Za pratioce dece, na svakom spratu, postoje sobe sa kupatilom. Ukupni kapacitet Odmarališta je oko 640 gostiju.

Od dodatnih sadržaja, svaki paviljon poseduje  dnevni boravak i učionicu, za izvođenje nastave, ili druge adekvatne sadržaje.

U okviru Centralnog paviljona Odmarališta, nalaze se i restorani, prostorije za dnevni boravak, diskoteka, prodavnica i zatvoreni bazen, koji se koristi prema dogovoru (dimenzije 12,5 h 16,20 m h 1,8 m). Unutar kompleksa postoje travnati fudbalski tereni sa tribinama, pomoćni travnati fudbalski teren, sa bagi stazom, više betonskih terena za male sportove (košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal) i obeležene i uređene staze do obližnjeg restorana „Kačara“, u kojem možete probati naše nadaleko čuvene palačinke i specijalitete kuće. Postoje uslovi i za pripreme sportista mlađih kategorija, koji treniraju borilačke veštine (aikido, džudo, karate, tekvondo). U zimskom periodu, moće se koristiti i ski lift, a kompletna ski oprema i oprema za druge sportove na snegu može se iznajmiti u objektu. Profesionalni instruktori skijanja obučavaju polaznike Škole skijanja.

Gostima Odmarališta „Mitrovac na Tari“, tokom 24 sata, na usluzi je lekarska služba i recepcija.

Svakodnevno se organizuju pešački izleti, u pratnji rekreatora i animatora našeg Letovališta, do poznatih turističkih lokaliteta – Banjska stena, Prirodnog rezervata „Crveni potok“, u okviru kojeg se nalazi „Tepih livada”, „hranilice za srne“, vidikovca jezera Zaovine i Perućac, oštre stene, lovačkih čeka, staništa Pančićeve omorike, doline šetača i drugih mesta u blizini objekta. Postoji mogućnost organizovanja fakultativnih izleta do HE “Perućac”, Bajine Bašte, SK „Kadinjača“, manastira Rača, reke Vrelo, jezera Zaovine, naselja Mokra Gora, Muzejsko-turističkog kompleksa “Šarganska osmica“, naselja „Kremna“, turističke zone „Predov  krst“.

Foto: www.tara.rs