Kancelarija za IT i eUpravu opremila računarsku učionicu Osnovnoj Školi u Boževcu 38323

Kancelarija za IT i eUpravu opremila računarsku učionicu Osnovnoj Školi u Boževcu

Opremanjem IT kabineta u Boževcu, Kancelarija za IT i eUpravu zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, najavljuje projekat opremanja računarskih učionica (IT kabineta) u osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

„Jedan od stubova koncepta digitalizacije Vlade Republike Srbije, koji je kao prioritet postavila premijerka Ana Brnabić, je reforma sistema prosvete. Do sada je zahvaljujući tome oko 500 škola sa 10.000 učionica dobilo širokopojasni internet, mrežu unutar škola i nastavu kroz digitalne učionice, a ove godine je plan da se još 10.000 uključi u „povezane škole“. Informatika i računarstvo je obavezan predmet u petom, šestom i sedmom razredu osnove škole gde se uče programski jezici Schrach, Phyton i Pygame, a od nove školske godine i osmaci će se u okviru obaveznog predmeta informatike i računarstva učiti programiranje, dok prvaci dobijaju novi predmet – Digitalni svet. U srednjim školama je upisano 5 puta više specijalizovanih IT odeljenja nego prošle godine i to je još jedan pokazatelj da je reforma prosvete na dobrom putu. Sada otpočinjemo i sa projektom računarskih učionica tj. opremanja IT kabineta.“ – izjavio je direktor Kancelarije, doc. dr Mihailo Jovanović.

Kancelarija za IT i eUpravu opremila računarsku učionicu Osnovnoj Školi u Boževcu 38323

Kancelarija za IT i eUpravu je i do sada uz veliko zalaganje i pomoć Vlade Republike Srbije omogućila niz donacija osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije u vidu tehničke podrške, gde se deca razvijaju i uče uz savremene nastavne programe i aktivnosti.

Neke od njih su srednja Medicinska škola u Gračanici, Gimnazija „Sveti Sava” u Beogradu, kao i Osnovna Škola „Boško Buha” u Beogradu – koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju. Takođe, novu opremu ima i Osnovna Škola „Bane Milenković” u Novom Selu, kojoj je Kancelarija za IT donirala pet računara za opremanje računarske učionice – IT kabineta.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Sadržaj je zaštićen !
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x