U nedelju 7.aprila, pod pokroviteljstvom počasnog predsednika Srpske karate Unije, gospodina Emira Kusturice, u bajkovitom ambijentu Drvengrada na Mokroj Gori održan je 10. tradicionalni međunarodni karate turnir „Kup Mećavnika“.


Na turniru su uglavnom nastupile ekipe koji gravitiraju u tom regionu, sa obe strane Drine, među kojima je bilo poprilično kvalitetnih takmičara, pogotovo u borbama.


Karate Klub „Požarevac 92“ je imao predstavnike u svim uzrastnim kategorijama, koji su zabeležili odlične rezultate u gotovo svim disciplinama, poput tradicionalnih karate takmičenja u katama i bobrama, ali i sve popularnijem takmičenju za najmlađe „Karate Kidu“ i sve masovnijoj kategoriji namenjenoj osobama sa rasvojnim smetnjama.
U katama se istakao David Nešić koji je u osvojio dve zlatne medalje.

U konkurenciji osoba sa smetnjama u razvoju fenomenalna je bila devetogodišnja Jovana Radulović, koja je savladala strah od javnog nastupa i sa neverovatnim entuzijazmom uspešno izvela sve zadatke predviđene testom motoričkih sposobnosti i izvođenja osnovnih karate tehnika.
U borbama su ponovo briljirali požarevački seniori Nemanja Čarapić, Aleksandar Antanasijević i Filip Vladić koji su izdominirali u svojim težinskim kategorijama, osvojivši zlatne medalje. U finalu prestižne apsolutne kategorije, u borbi za vrednu nagradu u vidu vikenda za dve osobe u Drvengradu, susreli su se klupski drugovi Aleksandar Antanasijević i Filip Vladić. U veoma kvalitetnom meču tesnim rezultatom 2-1 slavio je Vladić osvojivši vrednu nagradu.

Karate Klub „Požarevac 92“: 10. Tradicionalni međunarodni karate turnir „Kup Mećavnika“ 16946


U generalnom plasmanu zabeleženi su sledeći rezultati:

  1. Mesto – KK „Vjetrenik“
  2. Mesto – KK „Požarevac 92“
  3. Mesto – KK „Tara“ Bajina Bašta


Nastup na turniru, požarevljani su iskoristili i za razmenu iskustava u radu i dogovor o budućoj saradnji sa predstanicima Karate Kluba „Foča“ koji u svom redovnom programu rada imaju veoma masovnu sekciju osoba sa smetnjama u razvoju koja broji oko 20 polaznika, među kojima imaju sportiste koji sa velikim uspehom nastupaju u katama na turnirima u Republici Srpskoj u revijalnim kategorijama.

Karate Klub „Požarevac 92“: 10. Tradicionalni međunarodni karate turnir „Kup Mećavnika“ 16946


Fenomenalno iskustvo, za sve učesnike turnira uz prelepo druženje je obeležilo boravak i sportski nastup svih učesnika u Drvengradu. Vremena za odmor nema, jer već narednog vikenda najbolji takmičari iz Požarevca učestvuju na međunarodnom turniru u Aradu, dok je za 21.april u Despotovcu zakazano Prvenstvo Srbije u orgranizaciji Srpske karate Unije, na kome požarevljani brane titulu šampiona osvijenu prošle godine u Lajkovcu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments