Predstojećeg vikenda, 21 i 22 decembra, u kultnom klubu KB, održava se prvi Festival Autorskih Rok Sastava, FARS, pod parolom Požarevac zove.

Ideja je da se rok sastavima iz okoline, pokaže da mogu i imaju gde da predstave svoje autorske pesme, i da se time motivišu mladi iz Požarevca i okoline, da se bave rok muzikom.

Ove godine, pilot projekat je zamišljen tako da će obe festivalske večeri početi projekcijom filmova o rok legendama i to prve većeri upoznaćemo se sa životnom pričom Dzimi Hendriksa, a drugo vece počeće uz legendarne Dorse.

Klub KB: FARS "Požarevac zove" 12702

Nakon filmova, nastupaće bendovi koji će se publici predstaviti isključivo autorskim pesmama.

Prve veceri, program ce otvoriti Mister Hajd iz Petrovca, autorski bend koji vec moze da se pohvali velikim brojem festivalskih nastupa. Prilicno su angazovani i na priblizavanju rok muzike mladima u Petrovcu i okolini. Odmah za njima, na binu izlazi Socijalni slucaj, domacin festivala i bend o kome nasi sugradjani apsolutno sve znaju.

Klub KB: FARS "Požarevac zove" 12702

Ovog puta predstaviće nam svoj autorski rad, uradjen tako kvalitetno da bi im pozavideli i daleko poznatiji rokeri. Raznovrsno, čvrsto, na trenutke duboko emotivno, ali nisu preskočili ni socijalne momente. I vece zatvara Planet Karavan iz Smedereva.

Klub KB: FARS "Požarevac zove" 12702

Drugo veče, nakon druženja sa Morisonom na velikom platnu, prvi nastupa Nikolas Boleslavski i njegovi ljubazni leševi iz Golupca. Požarevačka publika ce prvi put imati priliku da čuje ovog mladog pank entuzijastu, svojevrsnog genija. Bez sumnje zvezda druge veceri i ne sme se propustiti. Za njim će na binu naš Divert, i posle njih sledi gost iznenadjenja.

Klub KB: FARS "Požarevac zove" 12702

Ne sumnjamo da će ovaj festival započeti nešto novo u Požarevcu, i da ce se o njemu pricati dugo.

Bar do sledeceg.

Ulaz je besplatan obe večeri, te je na sugrađanima samo da dođu, opuste se, dobro zabave i podrže autorsko stvaralaštvo.

Autor: T.Š Belanović

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdana Vučković
16/12/2018 18:56

Bravo, posebno za drugo veče – više zbog datuma, ali i zbog Doors-a, naravno!