Centar za razvoj lokalnih medija nastavlja sa organizacijom serije debata pod nazivom “Knjige o kojima se priča “ ili kako mladima približiti čitanje knjiga.

Promocija knjiga i debata održava se u ponedeljak 10.decembra od 18 časova na prvom spratu Radio Caffe-a. Gosti su Jasminka Petrović i Vesna Aleksić.

Jasminka Petrović, jedna naših najznačajnijih autorki, napisala je više od 30 knjiga za decu i mlade. Njene knjige prevedene su na dvadeset pet jezika, a neke od njih su i dramatizovane u pozorištima za decu.

Vesna Aleksić, bavi se književnošću za decu i mlade, a  do sada je objavila jedanaest romana, dvanaest knjiga pripovedaka i šest slikovnica, a većina tih naslova doživela je više izdanja.

Projekat  je zamišljen kao serijal književnih promocija i debata na kojima će biti predstavljeni pisci i autori zanimljivih knjiga, ali na kojima će se razgovarati i o mestu knjige u kulturnoj politici naše zemlje, pozicija knjige u društvenom životu, ulozi obrazovnih institucija u popularizaciji čitanja. Kako na to što se čita ili ne čita utiču mediji, društvene mreže i drugi subjekti.

“Centar za razvoj lokalnih medija ovaj projekat realizuje uz podršku Grada Požarevca, a ovaj događaj uz veliku podršku Kreativnog centra. Kao poseban doprinos projektu, pokreće se akcija za prikupljanje dečijih knjiga koje će se usmeriti u humanitarne svrhe.

“Pozivamo publiku i gradjane, dodjite na promociju i ako ste u mogućnosti, uključite se i prilikom svake promocije donirajte po jednu očuvanu dečiju knjigu koja vam nije potrebna ili je višak u vašoj kućnoj biblioteci. Knjige koje sakupimo poklonićemo Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Pozarevac“  kaže za Bum 93, Marko Tadić iz Centra za razvoj lokalnih medija.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments