Danas, utorak 11. avgust 2020. godine, sa početkom u 12 časova predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić obratio se medijima:

„Poštovani sugrađani,

kao i inače, želim da vas izvestim o zdravstvenoj situaciji u našoj opštini. Trenutan broj zaraženih virusom KOVID 19 prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac je 170, uključujući u ovaj broj i korisnike Doma u Popovcu. Nažalost, nismo prošli bez žrtava, i to je ono što u ovoj situaciji najteže pada i čega smo se najviše bojali. Mislim da je još uvek rano govoriti o smirivanju situacije,pogotovo kada imamo situaciju sa domom u Velikom Popovcu, ali se nadam i verujem, da ako nastavimo da se pridržavamo mera, videćemo i rezultate. Razumem da smo se svi već zasitili vesti o ovom virusu i cele situacije i pritiska sa kojim se već duže vreme svi nosimo, ali javno zdravlje je najvažnije, svaki život je vredan, te stoga ne smemo sada da se opustimo. Moramo svi imati u vidu, da i dalje postoje osetljive kategorije, čiji su životi posebno ugroženi zbog virusa i da se zbog njih moramo i dalje pridržavati mera. Zbog toga, molim sve naše sugrađane, naročito one osetljivog zdravstvenog stanja da izbegavaju okupljanja i nepotrebne kontakte još neko vreme. To je naša građanska dužnost, ali i moralna obaveza.

Kada je reč o domu za smeštaj starih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, mislim da je najgori udar prošao. Broj zaraženih nije dalje rastao, a ono što je pozitivno je da se zaposleni polako oporavljaju i vraćaju na posao. Takođe, počinje se sa retestiranjem zaraženih korisnika i oni se generalno dobro osećaju i oporavljaju. Nažalost, jedna negovateljica i dva korisnika su preminuli. Dakle, ne možemo reći da je situacija dobra, kada imamo preminule, ali možemo reći da se situacija stabilizuje, korisnici i zaposleni se oporavljaju i nije veliki broj obolelih sa teškom kliničkom slikom. Želim da izrazim veliku zahvalnost zaposlenima u ovom domu, jer ti ljudi su zaista heroji i samo oni znaju koliko im je teško bilo, i još uvek je, s obzirom da se nalaze u karantinu u samom Domu. Iskreno se nadam, zbog svih nas, da ova situacija neće još dugo potrajati. Zbog toga apelujem na sve, da se pridržavamo mera, kako bi što bezbolnije prošli kroz sve ovo.

Još jedno važno obaveštenje imam za naše sugrađane. Pretpostavljam da su neki već upoznati, ali za one koji nisu čuli – počela je gasifikacija grada Petrovca na Mlavi. Ekipe koje rade postavljanje gasovodne mreže su na terenu, a trenutno su u toku radovi u ulicama: Predraga Markovića Alimpija i Jagoša Simovića, zatim, na Mlavskom keju u ulicama: Laze Lazarevića, Steve Milovanovića i Aleksandra Atanackovića, takođe, Stamnička reka, odnosno deonica do ukrštanja sa državnim putem Petrovac-Žagubica.

Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti za uvođenje priključka na gas, ili na broj telefona, koji će vam biti dostupan na lokalnim medijima ili na opštinskom sajtu. Takođe, možete se prijaviti i samim ekipama koje se nalaze na terenu i dobiti detaljne informacije. Vrlo je važno da se blagovvremeno prijavite, odnosno dok su radovi u vašim ulicama, kako ne bi kasnije vraćali ekipe i usporavali čitav proces.

Ekipe koje rade na terenu nastojaće da što brže i efikasnije odrade sve, ali ja, ovom prilikom, molim sve građane za strpljenje i razumevanje dok traje izvođenje radova. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu biti u prilici da više saopštavamo ovakvih pozitivnih vesti, a što manje o virusu.

Ostanite zdravi i bezbedni!“

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments