U četvrtak, 20.juna održana je konferencija za medije povodom promocije Omladinsko – pionirske škole „Rudar 1993”.

Osnivanje omladinsko-pionirske škole fudbala „Rudar 1993”nastalo je kao potreba da se sva deca i mladi koji treniraju fudbal u Kostolcu okupe na jednom mestu i da im se obezbede najbolji uslovi za treninge, razvijanje, talenta i fudbalski hveština.

Predsednik OPK Rudar 1933, Bojan Pavlović je izrazio veliko zadovoljstvo, jer je lokalna samouprava prepoznala značaj osnivanja škole fudbala. „Pokrenuti školu fudbala je ozbiljna priča, jer je pored kontinuiteta rada potrebna i dobra organizacija rada.

Škola fudbala će se sastojati od sledećih uzrasnih kategorija i selekcija: predpetlića, petlića starijih petlića, pionira i kadeta, rekaoje Pavlović.

O značaju osnivanja škole fudbala govorio je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski.

„Gradska opština Kostolac, će uvek podržavati ovakve projekte i pomoći klubovima u radu. Pre svega nastojaćemo da obezbedimo terene, rekvizite i stabilan izvor finansiranja rada škole.Formiraćemo jedinstvenu informacionu bazu podataka svih fudbalera na našoj teritoriji i promovisati rad i aktivnosti omladinsko-pionirske škole fudbala.

Takođe napravićemo odličnu saradnju sa omladinskim školama na teritoriji Braničevskog okruga i sa Fudbalskim savezom Srbije.

Cilj je da Rudar igra ligu Zapadne Srbije, jer se odatle stvaraju igrači za prvitim, rekaoje Krstanoski.

Promocija Omladinsko – pionirske škole „Rudar 1993” 20064
Foto:G.O Kostolac

„OPK Rudar 1933, zamišljenje kao prvi korak u oporavku nekadašnjeg velikana FK Rudar Kostolac. Sam rad u omladinsko-pionirskom klubu biće kompleksan posao i obavljaće ga šest trenera, od toga dva trenera golmana.

Sa igračima će raditi Nenad Ivanović, Miša Mušić, Bojan Pavlović i Slađan Bogdanović, dok će sagolmanima raditi Igor Bura (takmičarske generacije) i Janković Đorđe (osnovna grupa), tj.golmani koji tek treba da nauče osnovne golmanske veštine, rekao je Slađan Bogdanović, trenersa UEFA „C” licencom.

On je naglasio da će OPK Rudar 1933 zvanično početi sa radom od 1.jula i pokazati da ume bolje, jače i brže od drugih.

Cilj omadinsko – pionirske škole fudbala je da promoviše fudbal i da afirmiše što više dece koja se bave fudbalom u Gradskoj opštini Kostolac i da se dobrim i uspešnim radom stvore uspešni fudbaleri.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar Stefanović
25/06/2019 09:39

Najzad lepa vest iz „Rudara“.Drago mi je što se današnjom decom bave nekada zaista dobri fudbaleri generacije Joce Stanića.
Stefanović,Damnjanović,Rakić,Dujić,Mušić……..Kad je ta generacija zakucala na vrata prvog tima(a bili su petlići,pioniri,kadeti,
omladinci),došao je trener prvog tima ko zna odakle (da budem fin) i naravno doveo svoje igrače.Ta super talentovana generacija se razišla po okolnim selima,a loši fudbaleri sa strane(„dobri“)za nekog člana uprave su igrali.Zato je „Rudar“ gde jeste,danas.