U Žabarima je juče u holu OŠ”Dude Jović” održana konstitutativna sednica Skupštine opštine Žabari, na koj9oj je izabrano  opštinsko rukovodstvo.

Na čelu opštine Žabari i u naredne četiri godine biće dosadašnji predsednik Jovan Lukić.

Zbog epidemiološke situacije I zdravstvene sigurnosti učesnika, sednica nije održana u skupštinskoj sali, već u holu ove žabarske prosvetne ustanove, uz primenu svih propisanih higijensko-zdravstvenih mera.

Javnim glasanjem izabrani su članovi verifikacionog odbora, koji su izvršili pregled izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine opštine.

Odbornicima su dodeljeni mandati, nakon čega je skupština jednoglasno to i usvojila.

Konstituisana Skupština opštine Žabari 40459

Zakonodavna vlast u Žabarima nije se promenilla, tako da će i u naredne četri godine ovom Skupštinom predsedavati Dejan Adamović iz Žabara, dok će ponovo njegov zamenik biti Dragiša Paunović iz Vlaškog Dola.

Sekretar ove opštine biće Slobodanka Misić.

Nakon konstituisanja novog saziva Skupštinr opštine Žabari i izbor njenog rukovodstva odbornici su izabrali i Izvršnu vlast. Žabarsku opštinu vodiće i dalje Jovan Lukić iz Vlaškog Dola, a u tome će mu kao zamenik pomagati Igor Čolić iz Aleksandrovca.

Konstituisana Skupština opštine Žabari 40459

Na sednici izabrano je i devetočlano Opštinsko veće koje će pored predsednika opštine i njegovog zamenika činiti: Zvezdan Tomić iz Viteževa, Dragi Čičić iz Porodina, Novica Vujčić iz Svinjareva, Sanja Marjanović iz Aleksandrovca, Goran Milosavljević iz Vlaškog Dola, I Milica Momčilović iz Žabara.

Žabarski opštinski parlament broji 37 odbornika. Ubedljivu većinu ima SNS sa 26. U opoziciji su ostali SPS sa pet, GG”ŽiG”, takođe sa pet i Bolja Srbija sa jednim odbornikom.

Foto: Opština Žabari

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments