Ekonomska kriza izazvana korona virusom nije uticala na smanjenje tražnje za nepokretnostima na teritoriji Požarevca. Naprotiv, što je možda paradoksalno, potražnja u Požarevcu je blago povećana, za razliku od ponude, tako da je i trenutno potražnja, naročito za stanovima, veća od ponude. Izgradnja novih stanova se nije smanjila ali utisak onih koji se bave ovim poslom je da je korona virus usporio gradnju.
„Cene stanova su uglavnom iste kao i prethodnih godina, osim stanova u novogradnji koji se nalaze u zgradama na atraktivnim lokacijama čija cena je povećana, dok kuće, pogotovu van centra grada gube postepeno, ali kontinuirano, vrednost.“, kaže za POPORTAL Vladan Petrović iz agencije za nekretnine „Takovo“ iz Požarevca.
Nema razloga da se kupovina nepokretnosti ne bi preporučivala u ovom periodu, a način plaćanja je regulisan Zakonom o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i  Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma čl.46 koji definiše da „lice koje se bavi prodajom robe i nepokretnosti u Republici Srbiji ne sme od stranke ili trećeg lica da primi gotov novac za  njihovo plaćanje u iznosu od 10 000 evra ili više“ što znači da se sve novčane transakcije prilikom kupoprodaje nepokretnosti vrednosti preko 10 000 evra moraju obavljati posredstvom banke.
Ako se vratimo na period pre korone, u proseku tokom 2019. godine cene nekretnina su ukupno porasle za 8,25 % kada se uzme u obzir Srbija kao celina, što se i moglo očekivati na osnovu trendova rasta koji su pratili 2019. godinu sve do samog njenog zavšetka. Međutim, ne može se reći da su svi gradovi beležili trend rasta. Ipak, u većini slučajeva cene nekretnina su skočile.
Najveći rast cena nekretnina je bio na Kopaoniku (sa porastom od 29,41%), zatim Sremska Mitrovica (+26,51%), Smederevo (+26,25%), Kragujevac (+25,14%) i Požarevac (+20,15%).