Prvi tim košarkaškog kluba „Požarevac“ počeo je konačno najozbiljniji deo trenažnog procesa u svojoj sportskoj hali. Ukupno 22 igrača, većina iz juniorskog sastava, svi požarevljani, do kraja avgusta boriće se za svoje mesto i ostanak među najboljim košarkašima koji će predstavljati grad u sezoni koja sledi. Na kraju ovog meseca biće poznato i ko će ojačati člana Prve regionalne lige Zapad, Košarkaškog saveza Srbije.

Prvi trener Vladimir Vlašković i njegov pomoćnik Viktor Sandić imaju pred sobom zadatak da od raspoloživog igračkog kadra održe poziciju na tabeli i istovremeno napadnu sam vrh.

Dobro uigran trenerski tim

„Uvodnih nedelju dana okupljanja tima imali smo u vidu tračanja na hipodromu. Ovo nam je prvi trening u sali i za sada smo dobili termine koji nam odgovaraju. Naravno, ne zavisi sve od nas već pratimo trenutna dešavanja u vidu ove zarazne bolesti, pa kako država sprovodi mere tako ćemo i mi da sprovodimo naš ternažni proces. „, kaže Vlašković i dodaje da je ova ekipa imala samo 15 dana pauze u treniranju tokom pandemije, tako da opasnosti od povreda nema, pa će sada ući u jači ritam.

 

Košarkaški klub Požarevac spreman je da finansijski stabilno podrži namere trenera , ali zavisi dosta toga od tržišta igrača i činjenice da su se proširile lige jer niko nije prešao u niži rang takmičenja. Strahuje se od „razvodnjavanja“ kvaliteta – ima mnogo klubova a nema dovoljno adekvatnih igrača.

„Tu je sada više faktor sreće da se u datom trenutku dođe do dobrog igrača i da on pristane da dođe ovde pod određenim uslovima i da živi u ovom gradu“, dodaje prvi trener Vladimir Vlašković.

Što se požarevačkih igrača tiče ovo je jedinstvena prilika da se dokažu ukoliko do sada nisu:

“ Ko radi krči svoj put u prvom timu“, jasan je iskusni požarevački košarkaški stručnjak.