Predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski je sa svojom pomoćnicom Majom Zdravković posetio građane i zaposlene zdravstvene radnike Medicine rada kostolačkog Doma zdravlja gde se obavlja vakcinacija protiv korona virusa.
Nakon skoro dva meseca od početka sprovođenja vakcinacije građana protiv virusa Kovid-19 na području Gradske opštine Kostolac, prema zvaničnim podacima do sada je ukupno vakcinisano 1978 sugrađana, od toga jednu dozu primilo je 1273, dok je 705 lica i revakcinisano. Imunizacija građana sprovodi se, kako na punktu, tako i na terenu. Vakcinacija na terenu sprovodi se za nepokretna lica i lica sa invaliditetom.

Kostolac: APEL GRAĐANIMA – BUDIMO ODGOVORNI, VAKCINIŠIMO SE 51625
Krstanoski u poseti kostolačkom Domu zdravlja

Ovom prilikom predsednik Krstanoski uputio je apel i pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu vakcinaciji:
„Trenutno je najvažniji zadatak celokupnog društva zaustavljanje pandemije korona virusa, jer je upravo ovaj virus iz korena promenio načine života svih nas, našu svakodnevnicu i navike, znatno uticao i utiče na razvoj ekonomije i odneo dosta života.
Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i našem predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je uspeo da u ovako teškom vremenu nabavi vakcine i lekove i da nam obezbedi nove količine vakcina, naša zemlja je svrstana u red zemalja koje su među prvima počele sa vakcinacijom svojih građana.
Pozivam svoje sugrađane na ozbiljnost i odgovornost i apelujem na građane da se odazovu u što većem broju i vakcinišu se, jer stručnost svetskih i naših zdravstvenih institucija garantuju da ćemo primiti najbezbednije i najkvalitetnije vakcine, koje za cilj imaju da nam sačuvaju živote i zdravlje.
Građanima Srbije trenutno su na raspolaganju četiri različite vakcine – američko – nemačka „Fajzer/Biontek“, ruska „Sputnjik V“, kineska „Sinofarm“ i vakcina britansko – švedske kompanije „Astra Zeneka“.
Građani se mogu prijaviti preko portala E-uprava.gov.rs kako bi se izbegle gužve. Nakon prijave preko portala građani dobijaju SMS poruku sa preciznim podacima o datumu i vremenu zakazane vakcinacije.
Još jednom pozivam građane da se prijave za vakcinaciju, ali i da nastave da sprovode sve preventivne mere i u narednom periodu, jer je potrebno vreme da vakcine počnu da deluju i da većina stanovništva bude zaštićena i bezbedna. Poseban apel upućujem svojim najstarijim sugrađanima preko 65 godina da se što pre prijave i vakcinacišu, a ukoliko imaju preko 75 godina nije potrebna prijava.“

Kostolac: APEL GRAĐANIMA – BUDIMO ODGOVORNI, VAKCINIŠIMO SE 51625
Podsetimo, masovna imunizacija u Republici Srbiji otpočela je 19. januara i to na preko 300 punkta u gotovo svim gradovima i opštinama u Srbiji, dok je u Gradu Požarevcu i u Gradskoj opštini Kostolac masovna vakcinacija građana počela 20. januara i to na tri punkta. U Požarevcu jedan punkt je u Medicini rada, a drugi za osobe sa invaliditetom nalazi se u Domu zdravlja, dok je u Kostolcu punkt za vakcinaciju smešten u Medicini rada Doma zdravlja.