U Kostolačkom kanalu, nakon višednevne potrage, pronađeno je telo Ivana Đ. (46) iz Požarevca, koji je nastradao 10. juna, nakon strujnog udara na jedrilici.

Po nalogu višeg javnog tužioca, njegovo telo poslato je na obdukciju, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. On je pao u vodu kada je jarbol jedrilice na kojoj se nalazio dodirnuo žice dalekovoda, što je izazvalo strujni luk, a onda i strujni udar.

Kostolac: Nađeno telo stradalog na jedrilici 19660
Foto: P.Jovanović

Otac nastradalog, Miroljub Đ. (74), tom prilikom zadobio je teške telesne povrede u vidu opekotina koje su zahvatile više od 30 odsto tela, pa je iz požarevačke Opšte bolnice prebačen na lečenje u Beograd.

Sa njima je na jedrilici bio i njihov prijatelj Vladislav K. (51) iz Beograda, koji je prošao sa lakšim povredama u predelu potkolenice. Na rasvetljavanju ovog slučaja radili su inspektori bezbednosti plovidbe, istražitelji Centra za ispitivanje nesreća u saobraćaju i Lučka kapetanija Veliko Gradište.

Njihovi izveštaji, kao i izveštaj sa obdukcije, biće dostavljeni Višem janvom tužilaštvu, koji će na osnovu utvrđenih činjenica odlučivati o daljem postupanju. Ukoliko se ustanovi da se radi o zadesnoj smrti, istraga o ovom slučaju biće obustavljena.

Autor: Novosti

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar Stefanović
01/07/2019 13:19

Ja sam vam odmah napisao ko je kriv za ovu nesreću i tako je i bilo.Kapetanija V.G. je isključivi krivac i zato sada postoji znak koji upozorava na prisustvo dalekovoda.Ali taj dalekovod je tu od sredine 60-tih godina.Trebalo je znači da se desi tragedija pa da
Kapetanija reaguje.A oni svake godine bar jednom prođu ispod njega da bi registrovali čamce.E pa neko treba da odgovara.