U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u petak 21. decembra 2018. godine, održana je treća po redu „Čajanka sa knjigom“ – literarno druženje zavičajnih pisaca.

Čajanka sa knjigom je zapravo nastavak tradicije koju su pre dosta godina, u kostolačkoj biblioteci, pokrenule Slavica Pejović i Slobodanka – Cuka Trajković. Radionicu su pre tri godine obnovile Renata Minić, Nevena Vuksanović i Marija Kopun, sa ciljem da se zavičajnim piscima pruži prilika da se što češće okupljaju u biblioteci i predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima. Do sada obrađene teme za pesme i priče na Čajankama bile su: Oda čaju, Iz Pariza s ljubavlju i Opijeni ljubavlju.

Kostolac: Održana treća po redu "Čajanka sa knjigom" - literarno druženje zavičajnih pisaca 13003

 

Učesnici ovogodišnje Čajanke bili su: Marija Mitić i dečiji hor „Dunavska lira“, Ljubisav Grujić Gruja, Zlatan Pejkić, Jelena Živić, Mira Radinović, Anđela Milenković, Katarina Lazić, Siniša Radinović, Slobodan Janković, Matilda Veljković, Anastasija Pavlović, Lela Likar, Dragan Žuržević, Marija Stojićević, Aleksandra Vujčić, Vojkan Ivković, Rada Nestorov, Magdalena Redžović i Slavica Pejović.

 

 

U toku Čajanke vlasnik „Vinarije Živković“ iz Kličevca Miroslav Živković predstavio je svoje proizvode i ispričao priču o poreklu vina.
Sprovođenje ovogodišnje Čajanke omogućeno je uz podršku Gradske opštine Kostolac i Centra za kulturu Kostolac.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments