U Kostolcu je po prvi put organizovano ulično oslikavanje „Street art – Kostolac“, manifestacija koja je ovaj mali grad učinila lepšim i bogatijim brojnim muralima.
Tokom tri dana, od petka do nedelje, dvadesetak umetnika iz Beograda, Novog Sada, Smedereva, Vranja, Inđije, Požarevca i Kostolca stvaralo je na oko 600 kvadratnih metara betonske ograde kostolačkog stadiona „Bora Beka“.


Prema najavama, oslikavanje će biti nastavljeno i sledećeg vikenda.
Organizator događaja je Centar za kulturu „Kostolac“, u saradnji sa Udruženjem mladih umetnika „Čarobna pidžama“ iz Požarevca, a pokrovitelj Gradska opština Kostolac.
Zvanično otvaranje priređeno je u petak, 21. maja, ispred Sportske hale. Tom prilikom je okupljene najpre pozdravila Marija Perić, ispred UMU „Čarobna pidžama“ iz Požarevca. Uz zahvalnost umetnicima na učešću, ukazala je na značaj ovakvih događaja kojima se afirmiše i promoviše sloboda umetničkog izraza.


Direktorka Centra za kulturu „Kostolac“ Jelena Šamanc, istakla je rešenost da se nastavi sa ulepšavanjem grada:
„Danas krećemo sa oslikavanjem betonske ograde stadiona „Bora Beka“, ali nastojaćemo da ulepšamo i druga mesta na kojima se okupljaju deca i mladi. Želimo da Kostolac postane grad murala. Zahvalni smo svim umetnicima koji učestvuju i na taj način Kostolcu daruju svoja umetnička dela.“, dodala je Šamanc.
Ispred Gradske opštine Kostolac, kao pokrovitelja manifestacije, zvaničnom otvaranju su prisustvovale pomoćnica predsednika Gradske opštine Kostolac, Maja Zdravković i članice Veća Gradske opštine Marijana Božić i Milica Jović.