Dvadeset deveto redovno zasedanje Veća Gradske opštine Kostolac održano je u petak, 22. novembra, odmah nakon usvajanja Rebalansa 2 budžeta za 2019. godinu od strane kostolačke Skupštine. Većem je predsedavao predsednik kostolačke opštine i predsednik kostolačkog Veća, Serdžo Krstanoski.

U kabinetu predsednika Krstanoskog većnici su razmatrali i jednoglasno usvojili raspisivanje Javnog poziva za finansiranje posebnih programa u oblasti sporta u okviru Programske aktivnosti: Podrška lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima. Predmet ovog poziva je raspodela sredstava opredeljenih Odlukom o budžetu Gradske opštine Kostolac za 2019. godinu – Rebalans 2 u iznosu od 7 miliona dinara.

Kostolačko Veće usvojilo je i raspisivanje Javnog konkursa za sufinansiranje programa, odnosno projekata crkava i verskih zajednica sa područja Gradske opštine Kostolac u 2019. godini, u ukupnom iznosu od 2.180.000,00 dinara.

Na sednici su većnici usvojili i raspisivanje Javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta Gradske opštine Kostolac za finansiranje ili sufinansiranje programa, odnosno projekata NVO i udruženja koja su od javnog interesa za Gradsku opštinu Kostolac u 2019. godini, u ukupnom iznosu od 2.700.000,00 dinara. Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“. Takođe, Javni konkursi biće objavljeni i na zvaničnom sajtu Gradske opštine Kostolac.

Na ovom zasedanju je razmatran i predlog Milene Cerovšek, predsednice Skupštine Gradske opštine Kostolac, da se dozvoli Košarkaškom klubu „Koš“ da naziv kluba promeni u „Koš Kostolac“. Predlog je usvojen, te je donet zaključak Veća kojim se utvrđuje predlog rešenja za davanje saglasnosti za upotrebu imena „Kostolac“ u nazivu kluba „Koš“, koji će biti prosleđen kostolačkoj Skupštini na dalje razmatranje i odlučivanje.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments