Klubovi Evrolige podržali su predlog prvog čoveka takmičenja Đordija Bertomeua da se sezona u Evroligi, ali i u Evrokupu prekine. Odlučeno je da u narednoj sezoni elitnog takmičenja igra sa istih 18 klubova, što znači da će Crvena zvezda ponovo biti evroligaš.

Veliki uticaj da Katalonac nastupi sa takvim predlogom pred predstavnicima 11 klubova sa A licencom imao je i stav igrača koji su protiv nastavljanja sezone, prihvativši činjenicu da postoji veliki rizik od povreda.

Klubovi su potom, prema još nepotvrđenim informacijama, glasajući prihvatili taj predlog (navodno su samo Barselona i Makabi bili za igru).

U saopštenju Evrolige ističe se da je „zdravlje i bezbednost sportista, navijača, osoblja, partnera i lokalnih zajednica njen prioritet, a da je različita evolucija kovida 19 na različitim teritorijama na kojima se igraju Evroliga i Evrokup onemogućuje i ne garantuje da će svi timovi imati iste uslove i za pripreme i za samo takmičenje, te je jedina pravedna odluka da se takmičenje prekine“.

Odluka o prekidu sezone znači da će se ona „ponoviti“, odnosno da će istih 18 klubova igrati u Evroligi u sezoni 2020/21, što znači da će Srbiju i region ponovo predstavljati beogradska Crvena zvezda, što je Evroliga i navela u svom saopštenju, gde se Partizan navodi među ista 24 kluba koja će i naredne godine igrati u Evrokupu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments