Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić saopštio je da se vlasnici hotela u privatnom vlasništvu od 1.septembra, mogu prijaviti na javni poziv za podršku hotelskoj industriji radi ublažavanja posledica nastalih usled pandemije koronavirusa.

Ljajić je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da se na javni poziv, koji će biti otvoren do 15. septembra, mogu prijaviti pomenuti vlasnici hotela sa teritorija 68 jedinica lokalne samouprave.

Krenule prijave za podršku hotelskoj industriji 41050

On je naveo da je tom podrškom hotelijerima, čija je ukupna vrednost 1,47 milijardi dinara, turizam jedini posebno targetiran sektor u paketima pomoći koje je država dodeljivala privredi zbog pandemije.

Ove mere direktne podrške predstavljaju značajnu pomoć za hotelsku industriju i omogućiće im da prežive krizu i spremno dočekaju period nakon završetka pandemije, ocenio je potpredsednik Vlade.

Na javni poziv, kako je objasnio, jedino ne mogu da konkurišu hoteli u banjskim i planinskim centrima koji su tokom letnjih meseci ostvarili značajan turistički promet zahvaljujući velikom broju domaćih gostiju, za razliku od hotela u gradovima koji u najvećoj meri zavise od stranih turista.

Foto: Poportal

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments