Tužilaštvo je i zvanično potvrdilo da su pripadnici Ministarstva unutrašnih poslova podneli danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv B.O, Đ.M, Đ.D. i M.S. povodom incidenta ispred Doma Narodne skupštine Stbije u kojem je povredjen pislanik Marjan Rističević.

Kako je Tanjug ranije objavio, krivična prijava podneta je protiv poslanika i lidera Dveri Boška Obradovića i još tri osobe.

Krivična prijava je podneta zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju Tužilaštva, koje je objavljeno na njegovom sajtu.

U saopštenju se navodi da se oni sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Tom prilikom su i drugi poslanici koji su ulazili u skupštinu takođe grubo vređani, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dodaje se da će tužilaštvo sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svedoka ovog događaja ucilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i krivice osimnjičenih.

Nakon toga biće doneta odluka o daljem toku postupka o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Autor: Blic

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments